Petter Høiseth etterfølger Jan-Frode Janson som konserndirektør, og tiltrer 15. mars.

Det skriver SNN i en pressemelding.

– Jeg er både stolt og ydmyk over tilliten jeg har fått. Samtidig overtar jeg etter en som tilsynelatende har gjort alt riktig. Å skulle løfte konsernet videre blir en stor utfordring, men jeg trigges virkelig av den utfordringen, sier han, ifølge pressemeldingen.

– Kursen er stø

Høiseth er utdannet jurist og har jobbet i Sparebanken Nord-Norge siden 2009. De siste årene har han vært en del av konsernledelsen som utviklingsdirektør.

– Petter Høiseth overtar et særdeles sterkt konsern, målt både i verdi, markedsandeler, internkultur og samfunnsmessig posisjon. Strategien er tydelig og kursen er stø. Jeg er helt trygg på at den positive utviklingen vil fortsette under Høiseths ledelse, sier styreleder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i pressemeldingen.

Resultat på 1,9 mrd.

Jan-Frode Janson fortsetter som konsernsjef frem til 15. mars, og vil være tilknyttet konsernet frem til 1. mai 2019. Han går til en tilsvarende stilling i Sparebanken Midt-Norge.

Janson har ledet SNN gjennom seks år. På den tid har banken doblet sin omsetning. De leverte i fjor et resultat på 1,9 milliarder kroner.

Saken blir oppdatert.