Gå til sidens hovedinnhold

Har solgt 28 kilometer rør i tromsøgater – dette skal det brukes til

– Dette er en god samfunnsmessig løsning.

Kvitebjørn Varme AS har de siste årene lagt ned atskillige kilometer rørgater for fjernvarmeanlegg i Tromsø. Men her er ikke bare vannrør. Kvitebjørn har nå solgt hele 28.000 meter trekkerør for fiber gjennom byens fortau og gater til Signal Bredbånd AS, som nå satser hardt på å vinne markedsandeler i Tromsø.

Signal melder nå at de kan tilby fibernett til de fleste bedrifter og borettslag på Tromsøya.

Rask utrulling

De starter umiddelbart trekking av fiberkabler og vil kunne levere til bedrifter allerede tidlig i 2021.

– Tilgangen på trekkerørene gjør at vi raskt kan tilby høyhastighets internett og bedriftsløsninger fra Altibox til bedriftene og borettslagene på Tromsøya. Dette bidrar til økt konkurranse og mangfold i bedriftssegmentet som fra tidligere har vært dominert av få aktører, sier Ole-Johnny Johansen, administrerende direktør i Signal Bredbånd AS i en pressemelding.

De to selskapene har forhandlet om avtalen gjennom året.

– God løsning

Daglig leder Frank Mathillas i Kvitebjørn sier de valgte å legge ned trekkerørene for å unngå nye oppgravinger når teknisk infrastruktur skulle etableres.

– Dette er en god samfunnsmessig løsning.

Men Kvitebjørn har ikke vurdert å selv bruke rørene.

Salget av de etablerte og fremtidige trekkerørene til fiberkabler et resultat av at vi ønsker å fokusere på vår kjerneaktivitet som er forbrenning av restavfall og salg av overskuddsvarme som fjernvarme. Forhandlingene og samarbeidet med Signal Bredbånd AS har vært veldig positivt og vi ser frem til et videre godt samarbeid, sier Mathillas.

Signal Bredbånd er heleid av stavangerkonsernet Lyse, men har hovedkontor i Bodø. De har det siste året fusjonert inn finnmarksleverandøren Nordnett, Herøy Fiber AS og Senjanett AS og er dermed på vei til å bli en betydelig leverandør i Nord-Norge.

Kommentarer til denne saken