Ving sender ett fly hver uke fra Bodø og fra Tromsø til Hellas i sommer. Totalt 18 fly med nordnorske feriegjester skal reise til Hellas de to neste månedene.

Informasjonsansvarlig i Ving, Elisabeth Larsen-Vonstett, sier de har fått noen telefoner fra folk som skal reise på ferie til Hellas og som lurer på situasjonen.

- De lurer på hva som skjer, men de er mer nysgjerrige enn de er redde, sier Larsen-Vonstett.

Når Nordlys snakker med henne mandag formiddag har hun nettopp snakket med sine kolleger i Hellas.

- De sier at det ikke er kaotisk, men helt rolige tilstander der nede. Minibankene skal fylles på igjen, man kan betale med bankkort mange steder, butikkene er åpne og situajonen på de greske øyene er helt normal får jeg beskjed om.

Hun sier at det ikke er mulig å kansellere sin pakketur om noen lurer på det.

- Det er ingen fare forbundet med å reise til Hellas nå, så man kan ikke kansellere turen. Vi forholder oss til UDs reiseråd, sier hun.

Så langt er det ingenting som tilsier at flyene ikke vil gå normalt, men om situasjonen skulle tilspisse seg og flyene slutter å gå fra Hellas. Hva da?

- Vi har en beredskapsplan for å få gjester hjem om det skjer, sier Larsen-Vonstett.

Hva anbefaler dere de reisende?

- Vi anbefaler å ta med ekstra kontanter og gjerne ha med litt forskjellige bankkort for eksempel kredittkort og vanlig Visa. Vi anbefaler også alle å passe på at de har reiseforsikringen i orden, og å følge med på UDs sider og holde seg oppdatert på hva som skjer der nede.

LES OGSÅ: Nordlendinger på vei til Hellas: - Pengekrise eller ikke, jeg er så lei skitværet her hjemme at nå reiser jeg uansett!

- Ta med kontanter, men ikke tøm kontoen

Apollo sender ett fly hver torsdag fra Alta til Hellas, ett fly fra Bodø hver lørdag, hver torsdag og hver lørdag fra Evenes, og ett fly hver lørdag fra Tromsø. Totalt blir det 45 fly med nordlendinger til Hellas de to neste månedene.

- Vi har fått en del spørsmål fra reisende nå. De lurer på hvor mange penger de skal ha med seg og generelt om situasjonen i Hellas. Noen er bekymret, men de fleste er mer nysgjerrig på hva som skjer, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera hos Apollo.

Hun forteller at Apollo sender ut mail og teksmeldinger til sine reisende for å holde dem oppdatert og for å gi dem svar på de mest vanlige spørsmål.

Også Apollo forholder seg til UDs reiseråd, og det er så langt ingen fare forbundet med å reise til Hellassom gjør at man kan kansellere pakketuren.

Apollo råder sine Hellas-reisende til følgende:

- Ta med kontanter, men ikke tøm kontoen. Det går fortsatt ann å betale med kort i Hellas og vil råde folk til å bruke kortet mest mulig, sier Rivera, og legger til at man bør ikke ha for mye kontanter på seg på en plass.

- Man bør låse det inn i safen på hotellerommet, sier hun.

Også Apollo har en beredskapsplan om flyene skulle bli kansellert.

- Alle skal komme seg hjem uansett. Vi dekker også kost og losji og sørger for at hjemreisen skjer så fort som mulig, sier Rivera.

- Ta ut penger før du kommer til flyplassen

Star Tour sender ett fly hver uke fra Bodø og fra Tromsø til Hellas i sommer. Totalt 18 fly med nordnorske feriegjester skal reise til Hellas de to neste månedene.

- Vi har fått en del telefoner i dag fra folk som lurer på spesielt dette med kontanter. Vårt råd er å betale med kort så langt det går, og at de må ta med seg kontanter om de føler seg trygg på det. Om de har all inclusive trenger de ikke så mye kontanter, men skal de på utflukter og slikt må de ha det. Nå som minibankene begynner å tømmes rundt om på flyplassene i Norge, og det er litt problemer med å fylle opp igjen fort nok, kan det være lurt å ta ut Euro allerede før man kommer til flyplassen, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren hos Star Tour.

Aspengren sier at de siste rapportene de har fått tyder på at livet går ganske normalt på de greske øyer.

Skulle situasjonen eskalere og fly blir kansellert har også Star Tour en plan B for å få sine reisende hjem igjen til Norge.