Omsorgsselskapet Aleris med 3.000 norske ansatte selges

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

NETTAVISEN: Selskapet Aleris selger omsorgsvirksomheten med barnevern, personlig assistent og psykisk omsorg til den svenske velferdsgiganten Ambea.

Ambea betaler omkring 2,6 milliarder svenske kroner for Aleris Omsorg i Sverige, Danmark og Norge.

Konkurransemyndighetene i alle landene må godkjenne kjøpet før det kan gjennomføres. Kjøpet er forventet å sluttføres i det første kvartalet av 2019, men senest i løpet av det andre kvartalet av 2019, opplyser Ambea og Aleris.

Salget betyr at omsorgsdelen av selskapet blir skilt ut, mens Aleris fortsetter med helse- og

Aleris Omsorg har i dag til sammen 305 enheter. Det er over 3.000 ansatte i Norge og til sammen 6.000 i alle landene. Kjøpet gjør Ambea til en av de største aktørene i det private omsorgsmarkedet i de tre landene.

Ambea ser på oppkjøpet som en videre mulighet for vekst, skriver de i pressemeldingen.

– I tillegg skaper vi betydelige muligheter for synergier, samordning av kjøp og utveksling av erfaringer med næringsliv og kvalitetsutvikling. Dermed legger vi grunnlaget for høyere kvalitet og dermed også høyere lønnsomhet i vår virksomhet, sier direktør Fredrik Gren i helse- og omsorgsselskapet.

Aleris fortsetter med sykehus- og røntgenvirksomheten i Norge. Her er det omkring 1.100 ansatte og en omsetning på 1,6 milliarder kroner i året.

(©NTB)

Artikkeltags