Gøril Bertheussen (47) er er tilsatt som stabssjef ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Det melder UNN i en pressemelding.

Bertheussen er tidligere rådmann i Tromsø kommune. Hun har de siste par årene jobbet som finans- og administrasjonsleder ved Aker Solutions kontor i Tromsø.

- Spennende

- Jeg vurderer dette som en av de mest spennende jobbene jeg kan få i Tromsø nå. Det er en organisasjon med en spennende dynamikk og en størrelse som alltid vil by på utfordringer, sier Bertheussen i pressemeldingen.

Gøril Bertheussen skal være leder for en stab bestående av økonomi- og analyse, HR, kommunikasjon og administrasjon. Et prioritert oppdrag er å gjennomføre en organisatorisk endring med sammenslåing av dagens fire stabsenheter.

- Det blir en viktig oppgave å få til god samhandling mellom staben og den øvrige virksomheten i UNN. Å utvikle støttefunksjonen for å få best mulig leveranse av tjenester til de kliniske avdelingene, er nok stikkord for det jeg vil ha fokus på, sier hun.

Bertheussen er utdannet siviløkonom og har Master of Business Administration in Management Control fra Norges handelshøyskole. Hun har lang fartstid i ulike lederroller i offentlig sektor før hun høsten 2012 meldte overgang til oljebransjen.

Bred kompetanse
Administrerende direktør Tor Ingebrigtsen tror Bertheussens brede kompetanse og erfaring fra fagområder som økonomi, styrearbeid, HR og kommunikasjon er nettopp det UNN trenger i utviklingen av en fremtidsrettet stabsfunksjon.

- Foruten lng og bred ledererfaring, har hun med seg god ballast gjennom et årelangt arbeid i offentlig og de siste årene, privat sektor. Vi ser frem til å få henne med oss i utviklingen av UNN, sier Tor Ingebrigtsen.

Gøril Bertheussen starter i sin nye jobb ved UNN over nyttår.