Tirsdag ble det klart at Siw Sandvik (50) blir ny kommunikasjonsdirektør i Helse Nord, det kom frem i et nyhetsbrev fra helseforetaket.

Sandwik kommer fra jobben som organisasjonsdirektør i Private barnehagers landsforbund.

- Helse Nord er svært fornøyd med å få Siw Sandvik med på laget. Hun har omfattende kommunikasjonserfaring fra ulike virksomheter og bred ledererfaring, sier adm. direktør Lars Vorland i Helse Nord.

Bred bakgrunn

Sandvik har vært organisasjonsdirektør i PBL siden 2013. Hun har tidligere vært kommunikasjonsdirektør i North Energy og har lang fartstid som kommunikasjonssjef i Widerøe.

- Så spennende kommunikasjonsstillinger vokser ikke på trær i Nord-Norge. Jeg var godt i gang i PBL, men når jeg fikk denne muligheten måtte jeg gripe den selv om jeg trives svært godt i PBL. Å få arbeide i en så stor organisasjon som Helse Nord med tjenester som betyr så mye for så mange er en stor utfordring som jeg gleder meg veldig til, sier den påtroppende kommunikasjonsdirektøren.

Sandvik har utdanning innenfor markedskommuikasjon, informasjon og samfunnskontakt, økonomi og ledelse. Hun tiltrer stillingen i løpet av oktober.

Kristian Fanghol skal over i andre oppgaver i Helse Nord ledelsen. Endelig fastsetting av ansvarsområde skjer når nye kommunikasjonsdirektør er på plass.