Hurtigruten utvider den internasjonale satsingen innen digital markedsføring og merkevarebygging med tre nøkkelroller i Oslo: Leder for Hurtigrutens Content Studio, en strategisk markedsanalytiker og en leder for kampanjer og mediekjøp, skriver selskapet i en pressemelding

- Hurtigruten er verdens ledende og mest bærekraftige ekspedisjonscruiseselskap, i tillegg til å være en livsnerve langs norskekysten. Vi skal være den norske merkevaren som skaper de største internasjonale bølgene. Med seilinger til mer enn 200 unike reisemål i mer enn 30 land fra pol til pol, har vi de beste historiene; nyansettelsene skal styrke effektiviteten i og effekten av måten vi forteller dem på, sier konserndirektør for markedsføring og merkevare (CMO) Stine Steffensen Børke i Hurtigruten.

Fra rømme til reiseliv

Hurtigruten har ansatt Joakim Vars Nilsen for å lede selskapets Content Studio. Vars Nilsen kommer fra stillingen som leder for digital kommunikasjon og tjenester i TINE. Han har også vært prosjektleder for Prosjekt Effekt og Datadrevet Innovasjon & Marked og bygget opp TINEs markedsføringsdesk.

- Jeg har hatt fire fantastiske år i TINE, og må innrømme at hjertet banker sterkt for selskapet og folkene der. Men muligheten til å bli med på en ytterligere forsterket internasjonal satsning med Hurtigruten var for spennende å takke nei til, sier Vars Nilsen.

Hurtigrutens Content Studio er besatt av innholdsprodusenter innen flere disipliner. Studioet utvikler og distribuerer innhold til kommersielle og eide flater.

Fra cockpit til cruise

På analysesiden, har Hurtigruten hentet Mads Eliassen fra stillingen som Marketing Analytics Manager hos Norwegian til tilsvarende stilling i Hurtigruten.

- Jeg ser veldig fram til å bidra til at Hurtigruten i alle markeder investerer markedsføringstiltakene basert på innsikt av høy kvalitet, sier Eliassen.

Fra byrå til båter

Hurtigruten har også hentet Ruth Sainz fra Mediacomm til jobben som Campaign and Media Manager i Hurtigruten.

- Jobben min blir fremst å skape større kommersiell verdi gjennom å utvikle og styre en helhetlig kampanje- og mediestrategi for Hurtigruten, og å videreutvikle og optimalisere samarbeidet med eksterne byråressurser på tvers av markeder, sier Sainz.

Alle de tre forsterkningene tiltrådte sine nye roller ved inngangen av 2020.

- Vi gleder oss over å få så dyktige og drivende nye eksperter om bord. I moderne markedskommunikasjon er egenprodusert innhold av ypperste kvalitet, kløktig distribuert, og smart plassering i betalte kanaler, avgjørende for å stå øverst på den internasjonale pallen. Alle tre forstår dette til fulle og innehar den nødvendige ekspertisen og gløden for å ta det ut i praksis, sier Steffensen Børke.

Hurtigruten har i dag mer enn 2.500 ansatte og kontorer i kontorer i London, Hamburg, Paris, Tallin, Seattle, Hong Kong, Melbourne, i tillegg til Tromsø, Kirkenes, Longyearbyen og Oslo.