Hurtigruten endrer rutene i nord – slik blir de nye tidene

NYE RUTER: Det blir nye rutetider ved enkelte havner i nord. Her er Hurtigrutens skip MS Polarlys.

NYE RUTER: Det blir nye rutetider ved enkelte havner i nord. Her er Hurtigrutens skip MS Polarlys. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir flere endringer i Hurtigrutens ruter etter nyttår. Blant annet vil skipene bli liggende lengre i Tromsø.

DEL

Fra nyttår forandrer Hurtigruten enkelte av rutetidene i Nord-Norge. Dett opplyser kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege til Nordlys.

- Fra 1. januar må vi gjøre noen små, men viktige endringer i rutetidene våre. Det vil gjøre at vi har litt tidligere eller litt senere avganger fra fire av havnene i Nord-Norge, sier Ege, og legger til:

- Blant annet gjør endringer lenger sørpå at nordgående hurtigrute vil komme til Tromsø et kvarter tidligere. Likevel seiler vi videre 18.30 som i dag. Det betyr at gjestene vil få ett kvarter ekstra til å nyte Tromsø.

  • Se alle de nye rutetiden nederst i saken

Arbeid i havn

Årsaken til endringene i Harstad, Finnsnes og Tromsø er at det fra nyttår skal gjøres arbeide i Harstad havn.

- Harstad havn tok kontakt med oss og spurte om vi kunne justere rutetidene på grunn av det store arbeidet de skal gjøre i havnen. Det så vi ingen problemer med, og ble enige om justering fra nyttår.

De største endringene skjer i Berlevåg – der nordgående og sørgående hurtigrute bytter ankomst- og avgangstid. Dette skyldes imidlertid ikke arbeidet i Harstad havn.

- Det gjør vi for å bedre logistikken, og gjøre anløpene enklere og smidige både for gjestene som skal av og på, sier Ege.

To år siden

Han understreker at det er snakk om mindre justeringer på rutene.

- Men det er likevel viktig at gjestene våre får med seg at det blir en endring. Vi vil jo ikke at noen skal bli stående på kaien og fryse unødvendig eller se skipet seile ut fjorden fordi de møter opp etter gammel vane

Han forteller at forrige gang Hurtigruten gjorde slike justeringer var for to år siden.

- Vi oppfordrer alle våre gjester til å legge inn den gode vanen å sjekke gjeldende rutetabell før de skal reise med oss, avslutter Ege.

Slik blir de nye rutetidene

Harstad

Rutetider for Harstad fra 1. januar

Sørgående: Ankomst 07.45. Avgang 08.30

Nordgående: Ankomst 06.45. Avgang 07.45

- I Harstad vil det bli to mindre endringer. Sørgående vil ankomme et kvarter tidligere men dra sørover som i dag. Mens nordgående vil ha samme ankomst som i dag, men avgangen blir et kvarter tidligere. Årsaken er de store arbeidene som starter i Harstad havn på nyåret. Derfor tok havnen kontakt med oss og spurte om vi kunne justere rutetidene. Det så vi ingen problemer med, og ble enige om justering fra nyttår.

Finnsnes

Rutetider for Finnsnes fra 1. januar:

Nordgående: Ankomst 11.00. Avgang 11.30

Sørgående: Ingen endringer

- På grunn av endringene i Harstad, påvirkes også nordgående hurtigrute på Finnsnes. Her forskyves ruten, slik at både ankomst og avgang blir et kvarter tidligere enn i dag. Det blir ingen endringer på sørgående,

Tromsø

Rutetider for Tromsø fra 1. januar:

Nordgående: Ankomst 14.15. Avgang kl 18.30

Sørgående: Ingen endringer

- På grunn av endringene i Harstad og Finnsnes, vil det også bli en liten endring i Tromsø fra nyttår. Nordgående hurtigrute vil komme til Tromsø et kvarter tidligere, men blir liggende like lenge som i dag. Det betyr at gjestene vil få

Berlevåg

Rutetider for Berlevåg fra 1. januar:

Nordgående: Ankomst 22.00. Avgang 22.15

Sørgående: Ankomst 21.45. Avgang 22.00

- Fra nyttår vil nordgående og sørgående hurtigrute bytte tidspunkt i Berlevåg. Det vil gjøre anløpene enklere og smidigere både for gjestene som skal av og på. 

Artikkeltags