Hurtigruten Norge setter fra juli alle de sju skipene i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes i full drift.

Det melder selskapet i en pressemelding.

De siste månedene har rederiet hatt en avtale med Samferdselsdepartementet som sikrer anløp annenhver dag med gods- og passasjertrafikk mellom Bergen og Kirkenes. Fem skip har seilt innenfor denne avtalen, som går ut i juni.

Samtidig som avtalen går ut øker Hurtigruten kapasiteten med ytterligere to skip. Dermed er de på like høy kapasitet som innenfor den ordinære kystruteavtalen.

– Vi er utålmodige etter å komme i full drift. Vi vet at hele kysten og reiselivet i Norge trenger det. Men slik situasjonen er nå, så har det viktigste for oss vært å forlenge avtalen og forutsigbarheten som ligger i den. Det er viktig for godskunder, lokalpassasjerer og flere hundre sjøansatte, sier administrerende direktør i Hurtigruten Norge, Hedda Felin, i pressemeldingen.

Siden nyttår har Kystruteavtalen vært delt mellom Hurtigruten og Havila. Men Havila har fortsatt ikke sine skip klare, Hurtigruten er dermed alene om å betjene kysten.

Hurtigruten har tro på økt passasjertrafikk til sommeren.

De viser til at regjeringen ar åpnet for at nordmenn kan reise innenlands igjen.

– Ifølge en rapport utarbeidet av Innovasjon Norge, vil sju av ti nordmenn feriere i eget land i sommer. En fersk undersøkelse fra NHO Reiseliv viser det samme. Det er også flere som sier de vil reise på ferie i år enn i fjor.

  • Presisering: Den nåværende avtalen med Samferdselsdepartementet om kompensasjon for å sikre anløp går ut i juni. Dette gikk ikke frem i en tidligere versjon av saken.