Gå til sidens hovedinnhold

Hurtigruten vurderer salg av eiendommer på Svalbard

Artikkelen er over 1 år gammel

Sist torsdag vedtok styret i Hurtigruten Svalbard AS å sette i gang en prosess for å kartlegge muligheter og verdifastsettelse mot et eventuelt salg av eiendommer.

Det melder Svalbardposten.

Ifølge destinasjonsdirektør i Hurtigruten Svalbard, Per Brochmann, er det en sak som har ligget lenge, men at man har ventet på hans tiltredelse før man tok tak i den. Han avviser at det har noe med koronakrisen å gjøre.

– Vi har den siste tiden blitt kontaktet av flere norske og utenlandske eiendomsinvestorer som er interesserte i å kjøpe eiendommene våre på Svalbard, sier Brochmann til Svalbardposten.

Hurtigruten Svalbard eier, ifølge 2019-regnskapene, fast eiendom til en verdi av 233 millioner kroner.

Selskapet har også sendt ut en børsmelding der salgsplanene og «strategiske alternativer» annonseres. Her vises det til interesse fra flere eksterne aktører.

Ifølge børsmeldingen eier og opererer Hurtigruten Svalbard tre hoteller, butikker, flere leiligheter og drifter en stor mengde aktivitets- og utfluktstilbud.

«I løpet av prosessen vil Hurtigruten Svalbard ha en dialog med norske og internasjonale interessenter og se på flere partnerskapsmuligheter», står det i meldingen.

Eiendommene var i utgangspunktet ikke til salgs, men fordi henvendelsene er fra «svært anerkjente og seriøse aktører», ifølge Brochmann, har styret nå altså satt i gang en prosess.

Disse mulighetene inkluderer alt fra salg av selve eiendommene til et langsiktig partnerskap.

– Men Hurtigruten har én viktig forutsetning; dersom vi lander på salg, vil det kun skje med en svært langsiktig leieavtale i bunn og et partnerskap som har de samme verdiene som oss, presiserer destinasjonsdirektøren, overfor Svalbardposten.

Carnegie AS er engasjert som finansiell rådgiver i prosessen.

Kommentarer til denne saken