Arbeiderne møtte opp for å starte ombyggingen. Ingen hadde fortalt dem at alt måtte utsettes

MS Spitsbergen blir seende slik ut etter ombygginga ved verftet. Høyst sannsynlig kommer arbeidet igang onsdag.

MS Spitsbergen blir seende slik ut etter ombygginga ved verftet. Høyst sannsynlig kommer arbeidet igang onsdag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det er nettstedene Maritime og Adressa som melder om utsettelsen av arbeidet med Hurtigrutens nye skip MS Spitsbergen. Arbeidene skulle ifølge Maritime starte allerede mandag, men ble utsatt. Tirsdag møtte arbeiderne som avtalt, men heller ikke da fikk de sette igang.

– Formannen fikk ikke beskjed om at det ikke ble arbeid på tirsdag før i elleve-tiden mandag kveld. Da valgte han heller å holde et møte med oss, slik at vi er klare til å begynne å jobbe når vi kommer på jobb i morgen tidlig, sa tidligere klubbleder ved verftet, Øyvind Kimo, til Adressa tirsdag.

Skipet ligger klart til ombygging i tørrdokka ved verftet Kvithyll i Rissa. Årsaken til at arbeidet ikke kan starte, er at papirene til det nye eierselskapet Fosen Yards ikke er i orden. Selskapet har fått kontrakt med Hurtigruten på oppgradering av totalt fire skip fra nittitallet, pluss nyinnkjøpte MS Spitsbergen.

Kostnaden er estimert til 50 millioner kroner.

MS Spitsbergen het tidligere Atlantida, og ble bygget ved det portugisiske verftet Estaleiros Navais de Viana do Castelo. Skipet er moderne og drivstoffeffektivt, men ble aldri satt i drift da oppdragsgiveren ikke var fornøyd med farta på skipet. Angivelig skal skipet ha for lav marsjfart i forhold til det oppdragsgiver hadde bestilt.

LES OGSÅ: For første gang på 10 år kjøper Hurtigruten nytt skip. Denne gangen blir det ikke fullt så digert

Artikkeltags