(Nord24.no:) Det betyr at Hurtigruten vil anløpe den nye havneterminalen i Tromsø når den åpner i løpet av 2018.

Det kommer fram i en pressemelding torsdag.

Partene inngår en avtale som regulerer pris og tjenestekjøp knyttet til selskapets rundt 710 anløp havnen årlig, fram til utløpet av Kystruteavtalen, heter det i pressemeldingen.

- Jeg er veldig glad for å kunne si vi har sikret et sentrumsnært anløp av Hurtigruten. Det er gledelig for oss i havnen, men ikke minst for Tromsø sentrum – både for arbeidsplassene i reiselivet og i handelsstanden. Med den nye terminalen på Prostneset vil sentrum, næringslivet og tilbudet til besøkende få et betydelig løft, sier Jarle Heitmann, styreleder i Tromsø havn KF.

Bare måneder før den nye terminalen sto på plass var det full skjæring i forhandlingene mellom Hurtigruten og Tromsø Havn om vilkårene for avtale framover. Hurtigruten varslet at de ville flytteut av Tromsø sentrum om kostnadene for å legge til ved den nye havneterminalen på Prostneset ble for høye.

Nå har de fått en rabattert pris og er dermed kommet til enighet. Forhandlingene har blitt ledet av Tromsø Havns styreleder Jarle Heitmann og Tor Geir Engebretsen, Hurtigrutens konserndirektør for maritime operasjoner, står det i pressemeldingen.

Les også: Havneterminal til 400 millioner snart klar. Og nå er det full skjæring med de to viktigste leietakerne 

- Vi er veldig glade for at vi nå har oppnådd enighet. Situasjonen og forhandlingene har vært utfordrende, og ville ikke blitt løst uten styreleders inntreden i saken, sier Stein Lillebo, prosjektleder i Hurtigruten.

Detaljene i avtalen er av konkurranserettslige grunner unntatt offentlighet, men innebærer at Hurtigruten som en betydelig maritim aktør i Tromsø med to daglige anløp får en rabattert pris somstorkunde. Avtalen regulerer prisen gjennom en omforent indeks, i perioden fram til utløpet av Kystruteavtalen.