SpareBank 1 Nord-Norge leverer et resultat på 1,2 milliarder kroner før skatt per tredje kvartal, heter det i ei pressemelding fra banken.

– Dette er bra for konsernet og bra for Nord-Norge. Det gir oss et godt utgangspunkt for å vinne de nordnorske kundenes tillit. Men det betyr også mye for Nord-Norge, siden et godt resultat gir mer penger til landsdelen, sier konsernsjef Jan-Frode Janson.

Tilskudd

SpareBank 1 Nord-Norge eies av det nordnorske samfunnet med 54 prosent, mens 46 prosent er børsnotert.

– Mer enn 80 prosent av overskuddet konsernet genererer blir igjen i Nord-Norge. Mye gis tilbake til landsdelen gjennom samfunnsutbytte. Siden 2006 har nær én milliard kroner blitt delt ut som tilskudd til kultur, idrett og kompetansebyggende formål, sier Janson.

Flere velger nordnorsk

Tiltak for å forbedre lønnsomheten har også hatt ønsket effekt, og det har vært betydelig vekst i både privat- og bedriftsmarkedet.

– Trenden fra første halvår fortsetter og vi får stadig flere nordnorske kunder. Det er et bevis på at vi gjør mye rett. Vi skal fortsette å jobbe hardt for å bevise at det lønner seg å velge nordnorsk, sier konsernsjefen.

SpareBank 1 Nord-Norges børsverdi er mer enn doblet de siste fire årene, og selskapet troner øverst blant norske finansinstitusjoner målt etter avkastning så langt i år.

– Bare slik kan vi understøtte veksten og bidra til å realisere det enorme potensialet som finnes i denne landsdelen, sier han.