Gå til sidens hovedinnhold

Ber om at Castberg-driften legges til Hammerfest

Artikkelen er over 5 år gammel

- Nærhet må ha en betydning. Aktiviteten i Barentshavet skal driftes fra Finnmark, sa varaordføer Marianne Sivertsen Næss (Ap) under kommunestyret torsdag.

Høringsuttalelse til Statoils forslag til utredningsprogram for konsekvensutredning for oljefeltet Johan Castberg ble torsdag behandlet i kommunestyret i Hammerfest.

LES OGSÅ: Statoil vil investere 60 milliarder i Johan Castberg

Kommunestyret vedtok at man ønsker at driftsorganisasjonen for Johan Castberg legges til Hammerfest.

– Nærhet må ha en betydning. Aktiviteten i Barentshavet skal driftes fra Finnmark, sa Marianne Sivertsen Næss (Ap) under behandlingen av saken i kommunestyret torsdag.

– Både Finnmark fylkeskommune og Nordkapp står bak at driftsorganisasjonen legges til Hammerfest. Det er ingen i Nord-Norge som har et mer komplett miljø enn Hammerfest, sa Tarjei Jensen Bech (Ap).

«Vet hva som skal til for å lykkes»

I midten av september i år sendte Statoil forslag til utredningsprogram for konsekvensutredning (KU) for Johan Castberg ut på høring.

Rådmannen mener at tema som helikopterbase, forsyningsbase, driftsorganisason, oljevernberedskap, terminal på Veidnes, samt innspill vedrørende Hammerfest sykehus om akuttsykehus for Barentshavet er viktig å berøre i den anledning.

I rådmannens forslag til vedtak heter det at «Hammerfest er strategisk plassert geografisk i forhold til eksisterende og planlagt petroleumsaktivitet i Barentshavet, og har bygd opp den mest solide og kompetente industriklyngen innen petroleum i Nord-Norge. Pr. i dag er det nærmere 140 bedrifter med rundt 1200 ansatte som har sitt arbeid innen petroleum.

Hemmerfest kan petroleum, vekst og utvikling, og erfaringene fra Snøhvit og Goliat gjør at vi vet hva som skal til for å lykkes.»

 

Kommentarer til denne saken