Østlandsbedrift etablerer seg på Karlsøy – åpner kontor og leter etter ansatte

i GANG: Selskapet har allerede startet opp. I september gikk første lass fra Feiring Nord på Vannøya. Foto: Feiring Bruk

i GANG: Selskapet har allerede startet opp. I september gikk første lass fra Feiring Nord på Vannøya. Foto: Feiring Bruk

Artikkelen er over 2 år gammel

Feiring Nord AS har etablert masseuttak og kaianlegg på Vannøya i Karlsøy kommune.

DEL

Satsingen i Karlsøy er selskapet, som holder til på Lørenskog, sin første store satsning i nord. Det melder selskapetet i en pressemelding.

For å styrke den lokale tilstedeværelsen etablerer Feiring Bruk også et eget avdelingskontor på Karlsøy. Selskapet er nå på jakt etter en lokal avdelingsleder med ansvar for anlegget på Vannøya og muligheter rundt Feiring Bruks videre satsinger i regionen.

Ny reguleringsplan og større kai

Feiring Bruk har tidligere produsert pukk- og grus i mindre skala sammen med lokale entreprenører i selskapet North Rock AS. Med ny reguleringsplan og nytt kaianlegg har produksjonskapasiteten nå blitt utvidet, står det i pressemeldingen.

- Med den nye reguleringsplanen på plass, besitter Feiring Bruk en av Nord-Norges største regulerte fjellforekomster på ca. 30 millioner tonn. Feiring Bruk satser dermed på å bli en betydelig leverandør av steinmasser i Tromsregionen, opplyser konsernleder i Feiring Bruk, Trygve Ollendorff.

– Vi overtok tidligere i år 100 prosent av aksjene i North Rock og har nå skiftet navn til Feiring Nord AS. Uttaket på Vannøya er en relativt stor satsning for oss, og ferdigstillelsen av det nye kaianlegget har stått helt sentralt. Vi østlendinger er jo ikke vant til å frakte med båt, så det føltes veldig godt da den første leveransen la ut fra kaia for noen uker siden.

Ser på flere steder

Ollendorff forteller at dette er et spennende marked for dem.

- Vi ser allerede på flere forekomster for å kunne betjene en større del av Nord-Norge, og dekke de behovene som kommer i offshore-sektoren. Vi har jo allerede en viss erfaring med knusing av offshore-masse på Vestlandet.

I pressemeldingen kommer det også frem at Ollendorff roser Karlsøy kommune med arbeidet kommunen har lagt ned i reguleringsplanen:

-  Det er alltid utfordringer med etableringer av denne typen masseuttak. Ikke minst er naboproblematikk velkjent, men det har løst seg fint så langt. Man ser også at et anlegg som dette bidrar til lokalsamfunnet. Som grunneier vil satsingen over tid gi Karlsøy kommune en inntekt på 80-100 millioner kroner, noe som igjen vil komme innbyggerne til gode, sier han.

Artikkeltags