Kleskjede med butikk i Tromsø konkurs: - Det er en utrolig trist dag

Gründere og klesdesignere i Moods of Norway Peder Børresen (th ) og Simen Staalnache. bildet er tatt i forbindelse med etableringen i Tromsø.

Gründere og klesdesignere i Moods of Norway Peder Børresen (th ) og Simen Staalnache. bildet er tatt i forbindelse med etableringen i Tromsø.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Etter å ha slitt med dårlig lønnsomhet i flere måneder, slår kleskjeden Moods of Norway seg konkurs.

– Dette er en utrolig trist dag for alle i Moods of Norway, sier gründer Simen Staalnacke. 

Regnskapet pr. august 2017 viser en fortsatt negativ utvikling, melder selskapet selv i en pressemelding.

Selskapet har tapt over 70 millioner de siste tre årene. De hadde et resultat før skatt i 2016 på minus 30 millioner, og melder at regnskapet per august 2017 viser en fortsatt negativ utvikling.

– Selskapets bank sa denne uken opp kreditten til Moods of Norway, og det har ikke lyktes å hente ny kapital innenfor den tidsrammen man har hatt, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet peker på selskapets internasjonale satsing og varekostnader i amerikanske dollar, samt valutaeksponeringen som nå ytterligere har forverret en fra før presset økonomisk situasjon, som noen av årsakene til den svake lønnsomheten.

Moods of Norway har tidligere kjøpt opp Brandstad, som blant annet har butikk på Jekta.

Driften i Brandstad, og datterselskapene i Sverige og USA fortsetter som normalt.

Nord24 har tidligere skrevet om hvordan Moods of Norway fikk et skattekrav på 18,6 millioner fra skatteetaten. De mente  klesprodusenten har gitt urimelig gode skattefrie rabatter på klær til sine ansatte. Moods oppga selv  at de ansatte får rabatter på 50-60 prosent. Men de er også pålagt å bruke kjedens egne klær på jobb.

Kravet måtte betales i form av arbeidsgiveravgift, skatt, trygdeavgift og tilleggsskatt ifølge Dagens Næringsliv.

Artikkeltags