Gå til sidens hovedinnhold

Korrupsjonsanklaget toppsjef trekker seg fra Nergård-styret

Artikkelen er over 2 år gammel

Tidligere konsernsjef Thorsteinn Már Baldvinsson i Samherji har inntil nylig sittet i styret i Nergård-konsernet.

TROMSØ (Nord24.no): Konsernsjef Tommy Torvanger i Nergård bekrefter overfor E24 at Baldvinsson nå har trukket seg fra styret.

– Han går ut av styret nå ja. Det har blitt meldt inn og ligger hos Brønnøysundregistrene. Ellers er det ingen endringer i styret, sier Torvanger, ifølge E24.no.

Sønnen, Baldvin Thorsteinsson, fortsetter dermed i styret, som fra nå av vil bestå av fire personer, opplyser Torvanger.

Det korrupsjonsanklagede islandske fiskeriselskapet Samherji eier 39,9 prosent av det store tradisjonsrike fiskerikonsernet Nergård AS på Senja.

Nergård AS har totalt 470 ansatte. De aller fleste av disse, 92 prosent, holder til i Nord-Norge.

Tidligere har Nergård-ledelsen uttalt til Nord24 at defølger saken, men understreker at de ikke er berørt av korrupsjonsanklagene og granskningen som pågår i det islandske eierselskapet. Nergård kjøper noe fisk og selger noe fisk til Samherji - og det er betalt ut utbytte til det islandske selskapet.

- Vi har ingen som helst tilknytning til dette. Det er ingen uvanlige transaksjoner mellom selskapene – ingen uvanlig pengeflyt mellom Nergård og Samherji, sier administrerende direktør Tommy Torvanger i Nergård AS til Nord24.no.

Kjøpte seg opp i Nergård for to år siden

Samherji kjøpte seg ytterligere opp i Nergård i 2017. Samherji er islands største fiskeriselskap.

Det var på våren 2017 Stranda-selskapet Norsk Sjømat og islandske Samherji til sammen overtok alle aksjene i Nergård AS. Begge hadde da allerede store eierandeler i selskapet, på henholdsvis 42 og 22 prosent. Gjennom kjøpet økte de eierandelene til 60,1 for Norsk sjømats del, og 39,9 prosent for Samherjis del.

Omsatte for 2,5 milliarder

Nergård AS er morselskapet i Nergård-konsernet. Aksjene eies av Bollagrunn AS (Norsk Sjømat AS) med 60,1 prosent og Nergård Invest Samherji AS med 39,9 prosent. Nergård inngår som et underkonsern av Norsk Sjømat AS.

Nergård-konsernet omsatte i 2018 for 2,5 milliarder kroner, med 260 millioner kroner i ordinært resultat før skatt. Nergård AS har totalt 470 ansatte. De aller fleste av disse, 92 prosent, holder til i Nord-Norge.

Nergård-sjefen bekymret for omdømmet etter korrupsjonsanklager mot islandsk eier

Henter ut 100 millioner fra hjørnesteinsbedriften

Eierne tar ut 100 millioner i utbytte. Takker ordførerne langs kysten

Stor interesse rundt Nergård: – Helt uaktuelt å selge

– De har så økonomiske sterke muskler at de lett spiser oss

Går fra fiskerigigant for å ta over Nergård på senja

470 ansatte har fått nye eiere: - Vi skal gjøre et godt selskap bedre og sterkere

Har snudd negativ utvikling...men bekymret for "krigstilstand" i nøkkelmarked

Deler av nordnorsk fiskerigigant selges ut av landet

Kommentarer til denne saken