- Men hva faen...

Det er Boris Benulics reaksjon da hans egen reporter forteller om dommen der han blir dømt til 3,5 års fengsel for å ha svindlet Troms Kraft. Den tidligere direktøren i Kraft&Kultur er nå redaktør for radikanalen Radio Bubbla, som har fulgt rettssaken mot sin egen sjef tett.

- Vi var 112 prosent sikre på frikjennelse, sier Benulic.

LES OGSÅ: Kraft&Kultur-saken: Benulic fikk tre og et halvt års fengsel

LES OGSÅ: Troms Kraft: - Dommen er en lettelse

- Det var en merkelig opplevelse å lese dommen. De har ikke hørt våre argumenter. Dommen hopper over våre to tunge utredninger fra Ernst&Young og fra en professor på Handelshøgskolen, sier Benulic. Han reagerer særlig på at forsvaret har brukt en granskningsrapport betalt av Troms Kraft.

- Motparten har betalt 15 millioner for denne rapporten. Den er ikke kvalitetssjekket. Bare av den grunn burde den blitt avvist, mener Benulic.

 

Boris Benulic

  • Boris Benulic (født 21. juni 1955) er en tidligere svensk journalist og redaktør, kulturpersonlighet og næringslivsleder.
  • Familien flyttet til Sverige fra datidens Jugoslavia på 1950-tallet.
  • Benulic har jobbet som skribent i avisa Metro og vært TV-reporter jobbet med markedsføring i forlaget Ordfront, Volvo og Arbetsmarknadsstyrelsen.
  • Fra 2001 til 2011 var han direktør for selskapet Kraft & Kultur, et svensk salgsselskap for strøm som var heleid datterselskap i Troms Kraft.
  • Benulic beskriver seg selv som en «folkesosialist» og marxist, selv om han i flere artikler og bøker har hevdet standpunkt som er på tvers av hva som er vanlig syn på venstresiden.

Kilde: Wikipedia.

LES OGSÅ: Betalte for hovedbevis

LES OGSÅ: Svensk professor mener skandalisert selskap kan være verdt milliarder

Gjennom sine forsvarere varslet Benulic at han ville anke dommen allerede da den ble forkynt onsdag i forrige uke. Han sier til sin egen radiokanal at han og forsvarerne mener dommen fra tingretten er så svak at de er sikre på å vinne i Hövretten - som er neste ankeinstans.

- Mine advokater sier at de kunne akseptert en fellende dom om den i det minste var velformulert. Her er det mange feil ned på detaljnivå. Dette blir en spasertur til seier, sier Benulic, som mener han er dømt for omfattende kriminalitet han selv ikke har noen nytte av ettersom han ikke sitter igjen med de 1,5 milliardene som er tapt.

- Da ville jeg ikke sittet her, da ville jeg kjøpt en øy - eller et land.

LES OGSÅ: Dette mener politiet er motivet for milliardforbrytelsen

LES OGSÅ: Boris skylder over 1 million kroner etter at grill-eventyr gikk skeis

LES OGSÅ: Boris Benulic: - 34 grunner til at jeg bør frifinnes