(Nordlys)

Alle de tre klinikkene ligger i Skippergata, opplyser politiet.

Politiinspektør og leder for Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning i Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll, utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser.  

- Vi har i en lengre periode etterforsket det vi mener er hallikvirksomhet og formidling av seksuelle tjenester i Tromsø. Vi har hatt fokus på tre massasjetilbydere i Skippergata, sier Myrvoll til Nordlys.

Tre pågrepet

Tre kvinner ble onsdag pågrepet og siktet for hallikvirksomhet. Ifølge Myrvoll er det foreløpig ikke avklart om de vil bli begjært varetektsfengslet.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med nasjonaliteten på de tre kvinnene.

- Siktelsen går på at de enten har fremmet prostitusjon eller har lagt til rette for det, og/eller at de har leid ut lokaler de måtte forstå har blitt brukt til prositusjon, sier Myrvoll.

Onsdag ble det gjennomført ransakinger og gjort beslag i de tre massasjeklinikkene. Politiet mener at tilbud om seksuelle tjenester både har blitt formidlet direkte til kundene i klinikkene, og på nett.

- Vi har i etterforskningen også vært vært inne på den nettbaserte formidlingen av disse tjenestene.

Politiet har blant annet beslaglagt datautstyr og mobiltelefoner som nå skal analyseres.

Delvis oversikt over kundene

Ifølge Myrvoll har politiet allerede delvis oversikt over kundene til de tre massasjeklinikkene.

Strafferammen for kjøp av seksuelle tjenester er i dag på inntil 6 måneders fengsel.

- Vi har snakket med noen av kundene, men de har ikke vært primærfokus her. Men som en del av etterforskningen av hallikvirksomheten, er det naturlig å etablere et kundebilde i forhold til sexkjøp.

Ifølge Myrvoll har det også vært utført lovlige massasjetjenester ved de tre klinikkene.

Vitneavhør

Onsdag er det også gjennomført vitneavhør av antatt prostituerte som politiet mener har vært tilknyttet de aktuelle massasjeklinikkene.

- De har ikke gjort noe ulovlig. Vi ønsker opplysninger om deres situasjon, og å kartlegge om de er i en sårbar situasjon blant annet.

Ifølge Myrvoll vil politiet blant annet undersøke om kvinnene kan være ofre for menneskehandel

- De tre er foreløpig siktet etter §315 som går på hallikvirksomhet. Det er for tidlig å si om vi vil bevege oss i den retningen, men dette vil være et tema i etterforskningen, bekrefter politiinspektøren.

Politiet ønsker også tips fra publikum.

- Denne virksomheten har økt i omfang de siste årene. Vi ønsker tips fra folk som har erfaringer de vil dele med oss, sier Myrvoll.