Tromsøselskapet har slukt to konkurrenter. Nå blir de konsern med nytt navn

FÅR ANSVAR FOR KLIMA: Martin Schjølberg leder i dag Kuldeteknisk AS i Tromsø. Han får ansvar for kommersiell og klima i konsernet PTG.

FÅR ANSVAR FOR KLIMA: Martin Schjølberg leder i dag Kuldeteknisk AS i Tromsø. Han får ansvar for kommersiell og klima i konsernet PTG. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Tromsøselskapet Kuldeteknisk skifter navn til PTG (Perfect Temperature Group), og bygger opp et nytt konsern.

Det melder selskapet i en pressemelding.

Det var Tore Vangberg og Frode Berg som for 15 år siden startet opp med kuldeinstallasjoner. De gikk mot strømmen og satset på CO2-teknologi og miljøvennlige løsninger. Selskapet har med egne innovative løsninger innen co2-kjøling vokst seg store innen kjøleteknikk for matvareindustri og fiskeri.

I fjor solgte de 60 prosent av aksjene til tromsøbaserte Nord Kapitalforvaltning og ble et datterselskap av Perfect Temperature Group. De nye eierne flagget store ambisjoner om internasjonal vekst.

- Sjømatmarkedet i Norge og internasjonalt har vår høyeste prioritet, og i tillegg satser vi videre på det norske dagligvaremarkedet, sier Terje Arnesen. Han blir konsernsjef. ​

Nord Kapitalforvaltning er hovedaksjonær i PTG gjennom Perfect Temperature Group.

- Sammen blir vi sterkere og skal ha fokus på å utvikle miljøvennlige og energieffektive løsninger med den kvaliteten og service som våre lokale kunder og det globale sjømatmarkedet etterspør, sier partner Anders Høifødt i Nord Kapitalforvaltning. 

I fjor kjøpte de opp FrioNordica AS og Kjøleservice Helgeland AS.  FrioNordica har hovedkontor i Molde og er en stor produsent av kjølesystemer. De har også et datterselskap i Chile. Dermed gikk Kuldeteknisk fra å være ledende installatør av kuldeteknikk til også å kunne levere kjølesystemene selv.

Nå blir selskapene ett konsern. Samtidig bygger de opp ny ledegruppe. Terje Arnesen blir konsernsjef, og Milos Golic finansdirektør. Begge kommer fra Rapp Marine Group.

Arnesen har 30 års ledererfaring fra industrien, hovedsakelig innen oljeservice og maritimt utstyr.

Martin Schjølberg, som i dag leder Kuldeteknisk AS i Tromsø, får ansvar for markedsområdet kommersiell og klima.

- Navneskiftet og fusjonene markerer at grupperingene nå skal vokse i fellesskap, sier Terje Arnesen.

LES OGSÅ: Tromsøselskap kjøper opp kjølegigant - klar for internasjonal satsing

Tromsøselskap kjøper opp kjølegigant - klar for internasjonal satsing

Fakta

Kuldeteknisk 

Tromsøselskapet Kuldeteknisk ble grunnlagt i 2004 basert på egenutviklede kjøleløsninger til dagligvarebransjen, fiskeri, næringsmiddelindustri og bygg. Selskapet har hatt en betydelig vekst, og har fått mye oppmerksomhet for å ha utviklet fryseteknologi som er 25 prosent mer effektiv enn tradisjonelle løsninger. Selskapet har avdelinger langs kysten i Nord-Norge og i Bergen. 

FrioNordica

FrioNordica ble etablert i 1983, og er landets ledende leverandør av kjøleteknologi til maritimt bruk, og utvikler og produserer is-produksjonsanlegg, RSW-anlegg (Refrigerated Sea Water) og varmepumper til oppdretts- og fiskeindustrien i Norge, Europa og Sør-Amerika. Hovedkontoret ligger i Malmefjorden ved Molde, med avdeling i Grimstad og datterselskap i Chile. 

Kjøleservice Helgeland

Kjøleservice Helgeland ble etablert i 2004, og tilbyr produkter, service- og vedlikehold, prosjektering innen kjøl/frys, vannbåren varme, varmepumper og aircondition. Selskapet dekker hele Helgeland med hovedkontor i Mosjøen, og med avdelinger i Mo i Rana, Sandnessjøen og Brønnøysund.

Nord Kapitalforvaltning

Nord Kapitalforvaltning er hovedaksjonær i PTG gjennom Perfect Temperature Group. Nord Kapitalforvaltning er en forvalter av aktive eierfond som investerer i etablerte virksomheter med utspring i Nord-Norge og internasjonalt vekstpotensial. De forvalter fondet Nord II med en kapitalbase på NOK 431m, hvor statlige Argentum og franske Rothschild Merchant Bank er hjørnesteinsinvestorer.

LES OGSÅ: De tilbyr høy lønn rett fra videregående - og har nok av ledige stillinger

Artikkeltags