-Ta arrest i Sea Shepherd-skipet

ARREST: Truls Soløy.

ARREST: Truls Soløy.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Leder Truls Soløy i Norges Småkvalfangerlag mener norske myndigheter burde ha tatt arrest i skipet til Sea Shepherd da det kom til Tromsø mandag kveld.

DEL

Miljøorganisasjonen Sea Sheperd ble grunnlagt av Paul Watson og står bak forsøket på å senke kvalskuta «Nybræna» som lå ved kai på Steine i romjula 1992.

Watson ble dømt til 120 dager i fengsel for forsøket. I 1994 var Paul Watson skipper på et av Sea Sheperd sine skip som kjørte på og skadet KV «Andenes» i Vestfjorden.

LES OGSÅ: Kystvakta: - Enten vet de ikke hvor de er, eller så har de andre planer

Paul Watson er ettersøkt gjennom Interpol. I vår truet Watson med å komme til Norge for å utføre sabotasje mot norske kvalfangere. Mandag kveld kom Sea Sheperd skipet «Sam Simon» til Tromsø. Det kom da fra Lerwick på Shetland.

– Vi gjennomførte en Schengen-kontroll, det er temmelig standard, det er ikke noe mer i det enn det, sier Bugge til Nordlys.

Grunnen skipet oppga for at de skulle til Tromsø var å få reparert en generator. Skipet ankret opp i Tromsøsundet.

Truls Soløy som er leder i Norges Småkvalfangerlag mener norske myndigheter burde ha tatt arrest i båten.

- Paul Watson er helt sikkert ikke med, men med tanke på de skadene som ble påført KV «Andenes» så mener jeg båten skulle blitt tatt i arrest, sier Soløy.

- Jeg reagerer når politiet kan si at skipet ikke har noen onde hensikter. Sea Sheperd har ingen gode sider eller hensikter, legger han til.

Han forteller at de ikke ble overrasket da båten kom til Norge.

- Helt siden Watson truet med å komme hit har vi hatt et nært og godt samarbeid med kystvakten og forsvaret, sier Soløy.

Han frykter ikke at Sea Sheperd vil ødelegge for norske kvalfangere.

-De har vist at de har lite å fare med. På Færøyene forsov de seg da de skulle stoppe kvalfangerne. Den norske kvalfangstsesongen på hell og i så måte så frykter vi de ikke. Nå håper jeg norske myndigheter sørger for at de ikke blir værende Tromsø, avslutter Truls Soløy.

Artikkeltags