Skip tatt for ulovlig omlasting av krabber

Kirkenes  20150817.
Kystvakten har anholdt lasteskipet Amathus i Kirkenes. Det er mistenkt for ulovlig omlasting av snøkrabber i fiskevernsonen ved Svalbard.  Skipet ble kontrollert fredag. 
Foto: Kystvakten / NTB scanpix

Kirkenes 20150817. Kystvakten har anholdt lasteskipet Amathus i Kirkenes. Det er mistenkt for ulovlig omlasting av snøkrabber i fiskevernsonen ved Svalbard. Skipet ble kontrollert fredag. Foto: Kystvakten / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Kystvakten har anholdt lasteskipet Amathus i Kirkenes. Det er mistenkt for ulovlig omlasting av snøkrabber i fiskevernsonen ved Svalbard.

Skipet er registrert i øystaten Saint Kitts & Nevis i Karibia, ifølge Kystvakten.

– Fartøyet har ved tre anledninger i sommer gjennomført omlasting av snøkrabbe i fiskevernsonen rundt Svalbard uten å sende aktiv, passiv og overføringsmelding til norske myndigheter. Fartøyet har også levert fangst i Kirkenes tre ganger uten å sende melding om havneanløp til norske myndigheter, heter det i en melding mandag kveld.

Fraktefartøyet ble kontrollert av kystvaktskipet Heimdal fredag. Saken etterforskes videre av politiet.

Det foregår for tiden et betydelig fiske etter snøkrabbe i Smutthullet, rundt 400 nautiske mil nordøst for Båtsfjord, og totalt 18 krabbefartøy deltar. I tillegg er to-tre fartøy på tilsvarende 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken