Frank Gøran Nordheim, kjent for mange fra tida i NRK Nordnytt, er ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Luftfartstilsynet etter Tor O. Iversen, som fratrådte i fjor høst.

Nordheim kommer til Luftfartstilsynet fra stillingen som Seniorrådgiver kommunikasjon i Kunnskapsdepartementet (KD).

Han har også vært fungerende kommunikasjonssjef i KD, vært vaktsjef i NRK i mange år og har lang erfaring fra nyhetsjournalistikk i NRK og TV2, skriver Luftfartstilsynet i ei pressemelding.

- Meget tilfreds

– Jeg er meget tilfreds med ansettelsen av Frank Gøran Nordheim som vår nye kommunikasjonsdirektør, sier luftfartsdirektør Stein Erik Nodeland.

Han mener at ansettelsen av Nordheim vil styrke Luftfartstilsynets kommunikasjonsevne med omverden, når vi skal håndtere fremtidens utfordringer.

– Vi vet at luftfarten endrer seg raskt og vår evne til å kommunisere med markedet blir avgjørende for vårt aktive bidrag til en sikker og samfunnsnyttig luftfart.

– Nordheim har bred kommunikasjonsfaglig erfaring. Jeg er overbevist om at han vil hjelpe oss til å løse denne oppgaven på utmerket måte, sier Nodeland i pressemeldingen.

Den nytilsatte ser også frem til å overta stafettpinnen i Luftfartstilsynet:

– Jeg gleder meg veldig til å starte som kommunikasjonsdirektør i den høykompetente organisasjonen som Luftfartstilsynet er, og i den rollen bidra til å styrke utviklingen av norsk luftfart.

Skal bygge omdømme

– Jeg tar med meg kommunikasjonskompetanse på regjeringsnivå inn i den nye jobben. Det har vært lærerikt å jobbe tett med to markante statsråder fra to forskjellige regjeringer, og jeg gleder meg til å ta fatt på den mest spennende kommunikasjonsstillingen i Nord-Norge.

Han er allerede veldig klar på hva som blir det viktigste fokuset når han tar fatt på jobben.

– Mitt mål er å bygge omdømmet til Luftfartstilsynet ytterligere. I tillegg står Luftfartstilsynet overfor store utviklinger i nasjonal og internasjonal luftfart, noe som krever mye av en organisasjon, og jeg ønsker å bidra både med gode interne prosesser og god kommunikasjon med markedet.

Frank Gøran Nordheim tiltrer stillingen 30. mai og var en av 18 søkere på stillingen.