Tromsøselskap deler seg i fire for å konkurrere om milliardkontrakter

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Lufttransport er inne i prosess for å dele seg i fire.

Selskapene vil hete:

  • Lufttransport Rotor Wing as (helikopter)
  • Lufttransport Fixed Wing as (fly)
  • Lufttransport Teknisk as (teknisk avdeling)
  • Lufttransport as (administrasjon/tjenester)

- Vi er midt inne i en prosess for å bli et enda mer fokusert selskap. De nye selskapene vil gå i luften 1.10 i år, sier administrerende direktør Stig Næsh i Lufttransport as, og legger til:

- Nye, store og strategiske kontrakter kommer ut på anbud og da må vi tilpasse vår struktur internt. I tillegg skal de nye, fokuserte selskaper vokse videre i egne markeder.

Utenlandsk konkurranse

Endringer i anbudsregimet som åpner opp for utenlandske operatører gjør at det mest sannsynlig blir flere europeiske konkurrenter på milliardkontrakter som lyses ut i høst. I 2016 kommer både LOS (Kystverket) og ambulansefly-kontrakten (EMS) ut på anbud.

Både helikopter-kontrakter og flyambulansekontrakter kommer ut på anbud. Det er Lufttransport som i dag har disse utløpende tiårskontraktene (6+2+2). I 2016 kommer det også anbud på loskontrakt med Kystverket.

- For oss er det snakk om å gjenvinne eksisterende kontrakter. I tillegg vil vi vokse videre i egne markeder. Det blir en spennende høst, og jeg ser frem til den kommer. Vi forventer  sterk konkurranse og vi må skjerpe oss. Samtidig handler det ikke bare om pris. Det hjelper ikke å ansette erfarne piloter og kjøpe materiell. Erfaring og «track record» er svært viktig.

- Strenge krav

Næsh forventer 3-4 internasjonale konkurrenter avhengig av resultat fra prekvalifiseringen som starter i høst, deriblant Scandinavian Air Ambulance som åpnet kontor i Tromsø før sommeren.

- Inngangskravene er relativt strenge.

LES OGSÅ: Nå vil Henry fra Lavangen overta alle ambulanseflygningene i Norge

SE VIDEO:

Norske luftambulansebaser. Sju av disse ligger i området til Helse Nord:

LES OGSÅ: Første nye ambulansehelikopterbase på 21 år

Artikkeltags