Gå til sidens hovedinnhold

Mack inn i whisky-produksjon

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå skal de samarbeide om å produsere de første 3000 flaskene nordnorsk whisky.

Mack har lenge hatt verdens nordligste bryggeri. Mens Aurora Spirit i sommer har etablert verdens nordligste destilleri. Når settes skal partene samarbeide om produksjonen av den aller første batch med nord-norsk whisky. Mack ølbryggeri skal levere råvarene til whiskyproduksjonen - også i framtiden.

- Dette er et unikt og historisk samarbeid, sier Roger Karlsen ved Mack og Tor Petter W. Christensen ved Aurora Spirit i en pressemelding.

3000 flasker

Det er Aurora Sprit AS som står bak etableringen av verdens nordligste destilleri i Lyngen. Mens råvarene kommer fra Mack, er vannet som benyttes i destilleringen isbrevann fra Lyngsalpene og lagringen foregår i gamle Nato–bunkere på nedlagte Årøybukt fort.

- Den første leveransen fra Mack er på ca 10 000 liter, og vil gi cirka 3 000 flasker med nord-norsk whisky. Etter destillasjon skal alkoholen lagres på eiketønner i minst tre år for å kunne klassifiseres som Whisky. Denne aller første batchen vil lagres på bourbon og sherry tønner, og i fremtiden vil Aurora Spirit og Mack forsøke både ulike kornsorter og tønnetyper for å gi et vid spenn av ulike whiskyer, framgår det av pressemeldingen.

- Spennende

- Vi produserer ekte nordnorsk stolthet som skal ut på de nasjonale så vel som internasjonale markeder etter hvert. Whisky trenden er økende globalt og i Norden. Flere og flere søker etter kvalitets merkevarer som gir dem mer enn bare smak. Dette skal vi tilby og gi dem, sier Christensen i meldingen.

- For oss i Mack er dette et utrolig spennende prosjekt. Vi får unik prosesserfaring mot et nytt, spennende marked, og er meget fornøyd med å være så dypt involvert i produksjon av verdens nordligste whisky, sier Karlsen i meldingen.

Kommentarer til denne saken