Mads ble headhuntet på karrieredag. Her er hans råd

Foto: Nordlys

Foto: Nordlys

Artikkelen er over 4 år gammel

For tiende år på rad arrangeres Arbeidslivsdagen ved UiT. Over 100 arbeidsgivere  står  klare for å møte studenter på jakt etter jobb.

DEL

Flere departement er til stede under Arbeidslivsdagen torsdag. Det samme gjelder ideelle organisasjoner, konsulentselskap, kommuner og sjømatnæringen. Også sykehusapotekene og Microsoft Development Center ønsker å møte studenter som kunne tenke seg en karriere hos dem.  
På Arbeidslivsdagen kan studenten besøke over 70 stands samt delta på bedriftspresentasjoner med blant andre Norske Shell, Fylkesmannen i Troms, Sparebank 1 Nord-Norge og Norges Sjømatråd.

Ble headhuntet

Mads Bjørkly som gikk siviløkonomlinjen ved UiT ble «headhuntet» til jobb i PwCs revisjonsavdeling under et slikt arrangement:
-  Jeg kom i kontakt med blant annet Ernst & Young og PwC. De lyste ut stillinger for nyutdannede 8-9 måneder før jeg var ferdigstudert - og disse søkte jeg på, sier Bjørkly.
Han har nå jobbet i ett år i PwC. Han tror at både utdanningen og hans jobb som journalist var faktorene som gjorde utslaget.

Journalist og revisor

Hammerfestingen har jobbet både for Finnmark Dagblad og Nordlys på deltid ved siden av studiene.
- Det er overraskende mange likheter mellom journalistikk og revisjon. I begge jobber er man avhengig av å prate med mennesker, få tak i info og man blir vant med å stille spørsmål, og kritiske spørsmål der det trengs.

Man må tørre...

Han sier at han trives utrolig bra i PwC og er klar for ett års etterutdanning for å bli statsautorisert revisor.
Bjørkly har flere konkrete tips til studenter på jobbjakt:
-  Jeg vil både anbefale Arbeidslivsdagen, Håp i havet og HHT-dagen. Her får man snakket med mange helt uforpliktende. Alle på stand er kjempeinteressert i å prate.
Selv skal han stå på stand under HHT-dagen 8.oktober, som er mest spisset mot økonomi og ledelse.
- Først må man tørre å søke, og prøve å være utradisjonell for å fange oppmerksomheten. Til et intervju må man være godt forberedt. Du må tenke gjennom hvordan du skal presentere deg selv.