Gå til sidens hovedinnhold

Rekordsesong for fjellandsbyen - nå varsler de tunge investeringer

Artikkelen er over 3 år gammel

Målselv fjellandsby legger bak seg nok en rekordsesong. Nå står storstilt hyttebygging og nye investeringer på trappene.

(Nordlys)

3000 burgere, 1000 pizzaer, 4000 vafler og 5000 kopper med kaffe. Det er noen av tallene bak rekordvinteren til Målselv fjellandsby.

For første gang har kafeen og puben på Myrefjell rundet tre millioner kroner i omsetning. Det er ni prosent mer enn de hadde i fjor, opplyser fjellandsbyen selv i en pressemelding.

Selve alpinanlegget går også bedre enn i fjor, med syv prosent økning i antall solgte heiskort. Det er 40.000 flere turer og 3300 flere unike gjester enn de hadde forrige sesong.

- Vi har hatt en fantastisk sesong, oppsummerer Øystein Johansen, daglig leder i Målselv fjellandsby.

Økt i fire år

Les også

Hytteeiere i Målselv Fjellandsby raser etter skatteøkning: - Det er opprørsstemning

 

- Vi har økt sakte, men sikkert de siste fire årene. Med aktivt salg og litt show har vi fått inn nye grupper. Blant annet har vi solgt heiskort billigere i perioder, noe som har funket, fortsetter Johansen.

Sesongen de nå er i ferd med å legge bak seg, hadde imidlertid en trang fødsel - før det løsnet skikkelig.

- Det startet litt tøft og vi slet med snøproduksjonen i mildværet. Men etter hvert snudde det og ble helt fantastisk. Når vi var fornøyde og følte at vi hadde produsert nok, begynte det å snø som bare det. Så du kan si at værgudene har jobbet vår vei, sier Johansen.

Rekordbygging

Nå står storstilte planer for døren. Allerede er det meldt inn 22 byggesaker i Målselv fjellandsby i 2017. Det betyr at hyttebyggingen ikke har vært større siden fjellandsbyen åpnet i 2008-2009. I tillegg kan det komme ytterligere åtte til 12 hytter, forteller Johansen.

 

- Det er helt eksepsjonelt sammenlignet med hva vi har slitt med de siste årene. Det viser at vi har et bredt kundespekter, at folk ser verdien av å være her og oppleve fjellandsbyen, sier han og røper at de er i dialog med det han beskriver som «to store aktører» om nye hytter.

- Dersom det går i boks, får vi et rekordår det vil være umulig å slå de neste fem årene. Slik signalene fra disse firmaene er, er dette antakeligvis i boks før første halvår er omme. Det er vanvittig hyggelig, sier Johansen.

Nye investeringer

Videre kan Målselv fjellandsby avsløre at de er inne i planleggingen av «flere tunge investeringer som skal være klar før kommende sesong».

Johansen er foreløpig ordknapp om innholdet i disse investeringene, men håper å kunne slippe mer konkrete detaljer snart.

- Vi får aktører til fjellandsbyen førstkommende tirsdag og onsdag som allerede har gjort avtaler med oss om ganske stor byggeaktivitet. Det er snakk om vinteraktivitet og overnattingsmuligheter vi tidligere har sett for eksempel i Alta og i Finland. Vi var i Bergen i forrige uke og fikk enorm interesse, men vi kan foreløpig ikke gå ut med detaljer, sier Øystein Johansen avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken