Det kostet 56 millioner. Nå er alt fordunstet

Bygget i bakgrunnen står nå tomt, etter konkursen i Målselv Utvikling.

Bygget i bakgrunnen står nå tomt, etter konkursen i Målselv Utvikling. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det skulle bli en turistmagnet. Men i august 2013 gikk Målselv Utvikling konkurs med en gjeld på over 100 millioner. Dermed ble det full stopp både i Nord-Norges største alpinanlegg og opplevelsesparken Blånisselandet. I ettertid har nye eiere tatt over Målselv Fjellandsby og startet ny drift.

56 millioner

Blånisselandet, en opplevelsespark basert på TV-serien fra NRK, har det vært mindre interesse for. Nå har Senja Tingrett innstilt bobehandlingen for Blånisselandet. Årsaken er at det ikke er midler igjen i boet til å dekke omkostningene.

Dermed er det klart at store investeringer har fått fløyten. Blånisselandet kostet 56 millioner å bygge opp. Nå er det et spøkelsesbygg med karusell og et blånissetog som ser ut til å være innstilt for godt.

Blånissetoget er innstilt. Trolig for godt.

Blånissetoget er innstilt. Trolig for godt. Foto:

En god del av investeringene er gjort med skattebetalernes penger. Blant de største investorene var Innovasjon Norge. I følge E24.no betalte de mellom oppstarten i 2005 og frem til 2011 ut 17,4 millioner kroner i tilskudd og lån. De hadde fortsatt et utestående lån på 4,5 millioner i boet etter konkursen. I tillegg har de gitt nær tre millioner i tilskudd til Målselv Utvikling - den tidligere eieren av Blånisselandet - og Målselv Fjellsandsby.

I morselskapet Målselv utvikling var de største panthaverne Sparebanken Nord-Norge med 9 milloner, Danske bank med 14,5 millioner og Handelsbanken med 2 millioner.

I etterkant av konkursen har det kommet flere forslag til hva Blånisselandet kan brukes til. Blant annet var det en tid aktuelt å gjøre det om til sanitæranlegg for campingturister.

LES OGSÅ:

Artikkeltags