Unngår trolig oppsigelser. Men flere kutt er i vente

Per Aksel Koch, konsernsjef i Polaris

Per Aksel Koch, konsernsjef i Polaris

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

100 årsverk skal ut.

DEL

Tirsdag gikk fristen ut for å søke sluttpakke i Polaris Media. Så mange takket ja at konsernet trolig unngår oppsigelser, melder Medier24.

Konsernet skal forbedre resultatet med 300 millioner kroner fram mot 2020, hovedsakelig med kostnadskutt. De ansatte i konsernets 40 bedrifter og mediehus har de siste seks ukene vurdert sluttpakke.

Polaris Media eier Harstad Tidende-gruppen, som igjen eier Troms-aviser som Framtid i Nord, iTromsø, Folkebladet og Harstad Tidende.

– Jeg synes det er veldig gledelig at mange har funnet det attraktivt å søke på de forskjellige pakkene vi har. Hvis det medfører at vi kommer i mål, uten at det blir runder med styrte sluttpakker, er jeg kjempefornøyd. Vi er langt fra situasjonen i TV 2 og en del andre konsern med masseoppsigelser, forteller konserntillitsvalgt Ulf Dalheim til Medier24.

Fortsatt mye penger i media i Nord-Norge: Tallene som viser at avisdøden er overdrevet

100 årsverk

Kampanje skriver at Polaris-ledelsen ikke tidligere har ville uttale hvor mange årsverk det innebærer, men nå er det klart at rundt 100 årsverk skal kuttes neste år. Så langt tyder alt på at mediekonsernet går klar av «masseoppsigelser» eller styrte sluttpakker i stor skala.

– Vi har fått et bra antall søknader de siste dagene. Nå har vi behov for å gjøre avklaringer og oppsummere. Det skal vi gjøre i løpet av uken, sier konsernsjef Per Axel Koch.

Kutter for 300 mill. - slik rammer det i Tromsø

Må kutte mer

Kuttet på rundt 100 årsverk utgjør bare halvparten av Polaris Medias nedbemanningsplan. 180-200 årsverk skal kuttes innen 2019.

Aviskonsernet har vekst i både brukerinntekter og trykkeriinntekter, men annonseutviklingen beskrives som krevende. De samlede annonseinntektene har falt med 20 prosent i tredje kvartal til 138 millioner kroner.

– Om det kommer flere sluttpakkerunder, er for tidlig å si noe om. Vi jobber videre med det. Det er ikke gitt at det vil være likt det som har vært nå, sier Koch. (©NTB)

Artikkeltags