De har allerede varslet store kutt. Nå kommer flere dårlige nyheter

Per Aksel Koch, konsernsjef i Polaris

Per Aksel Koch, konsernsjef i Polaris

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Stort fall i inntektene.

DEL

I forrige måned offentliggjorde Schibsted og Polaris Media store kutt. Nå viser siste kvartallstall at mediekonsernet Polaris fortsatt taper inntekter. De fikk et resultat før skatt på 27 millioner tredje kvartal, et fall på 8 millioner fra 2015 melder NTB.

Polaris Media eier Harstad Tidende-gruppen, som igjen eier Troms-aviser som Framtid i Nord, iTromsø, Folkebladet og Harstad Tidende.

Aviskonsernet har vekst i både brukerinntekter og trykkeriinntekter, men annonseutviklingen beskrives som krevende. De samlede annonseinntektene har falt med 20 prosent i tredje kvartal til 138 millioner kroner.

Annonseinntektene flyttes over til programmatisk kjøp, sosiale medier og søk som gir en bred nedgang i alle kanaler og kategorier for mediehusene i Polaris Media. Kostnadene er redusert med 20 millioner kroner i kvartalet, men det kompenserer ikke fullt ut for inntektsnedgangen.

Konsernet varslet tidligere i år at de skal iverksette resultatforbedrende tiltak i størrelsesorden 300 millioner kroner innen 2020, nesten halvparten av dette skal få effekt allerede neste år. Sparerunden «Polaris Media 2020» kommer til å ramme også i Tromsø. iTromsø ligger an til å miste seks stillinger innen 2020.

De ansatte har fått et tilbud med frist til 1. november for å løse nedbemanningen frivillig for 2017.

Artikkeltags