Gå til sidens hovedinnhold

Leveranseavtale for unik nordnorsk sprøyte

Artikkelen er over 5 år gammel

- Et solid skritt mot etablering av Luer-Jack® som en ny generasjon medisinske sprøyte.

ConceptoMed i Lofoten har inngått leveringsavtale med selskapet Becton, Dickinson & Company (BD) - et ledende globalt medisinsk teknologiselskap. ConceptoMed vil bruke de ulike BD-sprøytene i produksjonen av Luer-Jack® - den nye generasjonen av medisinske sprøyter.

Sprøytene fra BD oppfyller kravene som stilles for det kommende europeiske CE-merket og FDA-godkjenning i USA, ifølge en pressemelding. ConceptoMed forventer å lansere Luer-Jack® i europeiske markeder før årsskiftet 2015.

- BD er et anerkjent globalt medisinsk teknologiselskap som leverer sprøyter av meget høy kvalitet, og leveranseavtalen er et solid skritt mot etablering av Luer-Jack® som en ny generasjon medisinske sprøyter, sier daglig leder i ConceptoMed, Christian Mide.

Luer-Jack® sørger for sikker og presis frakoblingskraft for sprøyter. Målet er å redusere risiko for nålestikkskader, redusere sykehusinfeksjoner via berøring av kritiske små komponenter under sterile prosedyrer - samt presis frakobling.

LES OGSÅ: – Det er nesten rart at ingen har kommet på denne ideen før meg 

FAKTA: ConceptoMed AS

  • Selskapet ble stiftet mars 2012.
  • Luer-Jack™ skal forebygge nålestikkskader – spesielt for nåler over 50mm lengde. Holder fast på den frakoblede nålespissen til brukeren slipper den kontrollert og sikkert på et trygt sted. I tillegg skal det gi en sikker og kontrollert frakobling som gjør brukeren i stand til å frakoble sprøyten ved å bare bruke én hånd.
  • ConceptoShield™ er en skjerm for de med sprøyteskrekk.
  • Selskapet har hentet inn over 30 mill. kroner i emisjoner og via offentlig støtte (hovedsakelig Innovasjon Norge, og noe Forskningsrådet.

  • Selskapet har i dag 35 aksjonærer. Største eiere er selskaper kontrollert av Christian Mide (31 prosent), Per Benjaminsen (14 prosent), Runar Bjørklund og Sverre Christoffersen.

Kommentarer til denne saken