Microsoft kunngjør samarbeid med KSAT i Tromsø

PÅ SVALBARD: Administrerende direktør Rolf Skatteboe. Her sammen med tidligere næringsminister Torbjørn Røe Isaksen på omsvisning på Platåberget.

PÅ SVALBARD: Administrerende direktør Rolf Skatteboe. Her sammen med tidligere næringsminister Torbjørn Røe Isaksen på omsvisning på Platåberget. Foto:

Microsoft går inn i et samarbeid om satellitt-tjenester med Kongsberg Satellite Services.

DEL

TROMSØ (Nord24.no): KSATs bakkestasjon på Svalbard er verdens største, og vil forsyne Microsoft med bilder til den nye tjenesten Azure Orbital.

– Vi har ingen formell kontrakt på plass, men lanserer samarbeidet mellom oss og Microsoft i dag, sier Rolf Skatteboe i Kongsberg Satellite Services (KSAT) til E24 tirsdag.

Samarbeidet blir kalt for Azure Orbital, og tjenesten skal ifølge Geekwire ta opp konkurransen med Amazon Web Services’ tilsvarende Ground Station-program.

– Det Microsoft ønsker er å knytte seg nærmere til satellittverdenen for å sørge for at data og informasjon fra satellitter kommer raskt og effektivt til en sky i nærheten av deg, forteller Skatteboe til E24.

KSAThar flere bakkestasjoner globalt, med 200 antenner fordelt på 25 områder. Dette utgjør verdens største bakkenettverk for sattelittkommunikasjon.

FAKTA OM KSAT

* KSAT er en verdensledende leverandør av bakkestasjonstjenester for polarbane satellitter. Med antenner over hele verden og hovedkontor i Tromsø er KSAT verdens største i sitt slag.

* De karakteristiske antennene ved Prestvannet brukes til å hente ned data fra satellittene når de flyr over Tromsø.

* KSAT er også en betydelig aktør når det gjelder overvåkingstjenester basert på satellittdata. Hver dag leveres analyser og rapporter på potensielle oljesøl, ulovlig fiskeri samt hav -og isforhold til endebrukere verden over.

* KSAT markerte i 2017 50 år med romvirksomhet (1967 – 2017)

Ved Tromsøs store private arbeidsplass føler ledelsen seg heldig: - Satellittene våre bryr seg ikke om korona

Bygger nytt senter i Tromsø: Skal levere bredbånd i Arktis

Tromsø-firma hadde sentral rolle i oppskytingen: - Kundene var superhappy

Tromsøbedriften har enorm lønnsomhet, men overskudd på 430 mill. havner i Oslo: - Risikerer å bli forbikjørt av andre på grunn av griskhet

De mangler arbeidsgivere, hybelen koster 8000,- melka 30 kroner og om ti år kan de være fri for strøm

En anonym nyetablering på dette fjellet, bringer Tromsø-selskapet inn en av verdens tøffeste maktkamper

Tromsø-selskapet har Tesla-raketten på kundelisten - det ga en helt eventyrlig fortjeneste: - Mange går forbi med ski på beina og aner ikke hva vi gjør

Det første Magnar gjør i nyjobben er å ansette 20 personer


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken