Nytt flyselskap vraker utenlandsrute fra Tromsø

STORBY:  Murmansk ligger nordvest i Russland, litt over 100 kilometer fra grensen til Norge i luftlinje. Murmansk er den største byen nord for polarsirkelen, og administrasjonssenter for Murmansk oblast. Byen hadde i 2006 rundt 320 000 innbyggere.

STORBY: Murmansk ligger nordvest i Russland, litt over 100 kilometer fra grensen til Norge i luftlinje. Murmansk er den største byen nord for polarsirkelen, og administrasjonssenter for Murmansk oblast. Byen hadde i 2006 rundt 320 000 innbyggere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Varslet oppstart i fjor. Nå har de ombestemt seg.

DEL

Det russiske flyselskapet Nordavia, som i fjor varslet snarlig oppstart av flyruta mellom Murmansk og Tromsø, har bestemt seg for å heller fly direkte til Oslo.

Flyselskapet sier det per nå ikke er planer om å gjenoppta ruta til Tromsø. Det melder The Independent Barents Observer.

Ruta mellom tromsø og Murmansk gikk sammenhengende i over 20 år, inntil det ble bråstopp i 2014 etter at norske myndigheter ikke ville gi Antonov-maskinene lisens.

Både Nordavia og det litt mindre flyselskapet Orenburzhye har snust på å gjenåpne ruta, men førstnevnte har altså bestemt seg for å heller å satse på direkteflyvninger til Oslo.

Det er første gang et flyselskap flyr direkte mellom de to byene. Ifølge The Independent Barents Observer fløy riktignok Braathens Safe på 90-tallet mellom Murmansk og Tromsø, med forbindelse til Oslo.

Murmansk-Oslo vil i første omgang være en sommerrute, men dersom interessen er der, vurderer flyselskapet å utvide med flyvninger også etter 21.oktober.

Artikkeltags