Det er VG som har gjennomgått tromsøartisten Lene Marlin sin økonomi. På tross av at det er over 15 år siden låtene «Sitting Down Here» og «Unforgivable Sinner» regjerte på hitlistene, strømmer pengene fremdeles inn på konto til 35-ringen.

Ifølge VG kommer pengene av at Marlin kontrollerer egne låtrettigheter, og tjener penger gjennom selskapet Mellowmoment AS.

Avisen skriver at selskapet hadde en urealisert aksjegevinst på 3,6 millioner ved inngangen til 2015. I tillegg står artisten oppført med 10 millioner i banken.

Se også: Mick Jagger hjalp Lene Marlin ut av den vonde tiden

- Mye radiospilling

De siste årene har Marlin også tjente penger på å skrive låter for andre artister, og holder en del foredrag.

Ettersom hun kontrollerer egne låtrettigheter, fører spilling av gamle låter også til inntekter.

– Det er veldig mye radiospilling. Særlig i Asia, Frankrike, Italia, Storbritannia og Tyskland. Marlin har klarert sine rettigheter for de aller fleste streamingtilbydere, hvorav Spotify og Apple er de viktigste, forklarer hennes jurist Jan Erik Haglund til VG.

Se mer: - Gi faen i det perfekte

- Fanget

I fjor sto Lene Marlin i en kronikk i Aftenposten fram med sin historieom psykiske problemer og selvmordsforsøk. På fjorårets kjendisgalla ble hun kåret til Årets forbilde.

I sommer gjestet hun Kulturhuset i Tromsø under konferansen «Kvinner i tiden». Der fortalte hun om hvordan hun slet med psyken etter at hun ble kjent

- Jeg følte meg så fanget. Det var ingen vei unna, og jeg fikk en følelse av klaustrofobi. Jeg ville bare vekk, og det ble så utrolig tydelig at jeg hadde mistet kontrollen over meg selv, sa  Marlin.