Gå til sidens hovedinnhold

Nå fremskynder Sparebanken Nord-Norge rentekuttet

Artikkelen er over 1 år gammel

DNB fremskyndet rentekuttet etter press. Nå følger Sparebanken Nord-Norge etter. Samtidig åpner de også for at nordnorske næringslivskunder kan søke på garantiordningen til små og mellomstore bedrifter, selv om ordningen ikke er endelig godkjent.

SpareBank 1 Nord-Norge ned renta tidligere enn først varslet. Samtidig åpner banken også for at bedrifter kan søke på koronalån.

Det fremgår av en pressemelding.

På ei drøy uke har Sparebanken Nord-Norge kuttet renta to ganger, med til sammen inntil 0,85 prosentpoeng. Onsdag har banken bestemt seg for å gjøre kuttene effektive fra fredag 3. april.

– Vi fikk i går ettermiddag vite at regjeringen forlenger koronatiltakene med nesten tre uker. Det vil gjøre de økonomiske vanskene større for både privatpersoner og bedrifter i Nord-Norge. Når vi kutter renta allerede 3. april, bidrar vi i den ekstra innsatsen som hele landsdelen nå blir utfordret på. Vi anser det som en del av samfunnsansvaret fra Nord-Norges største bank, sier konserndirektør for personmarkedet Lasse Hagerupsen, ifølge meldingen.

Sparebanken åpner nå også for at nordnorske næringslivskunder kan søke på garantiordningen til små og mellomstore bedrifter, selv om ordningen ikke er endelig godkjent.

– Skal vi kunne hjelpe næringslivet, må vi jobbe så raskt som overhodet mulig. Vi har ikke lov til å innvilge lån før endelig godkjenning, men vi skal være så forberedt som vi bare kan. Nå handler det om å sørge for at flest mulig har en jobb å gå tilbake til, sier konsernsjef Liv B. Ulriksen.

Den statlige lånegarantiordningen er statsstøtte til næringslivet som bankene skal betjene. Den er myntet på bedrifter som rammes økonomisk av korona.

Kommentarer til denne saken