Gå til sidens hovedinnhold

Stor nedgang i sjømateksporten

Artikkelen er over 3 år gammel

Polen og Frankrike var de største eksportmarkedene for norsk laks i oktober.

TROMSØ (Nord24.no): Norge eksporterte 275.000 tonn sjømat for 9,1 milliarder kroner i oktober.

Volumet falt med 5 prosent, mens eksportverdien falt med 3 prosent - eller 281 millioner kroner - fra oktober i fjor.

Hittil i år har Norge eksportert 2,1 millioner tonn sjømat til en verdi av 77,6 milliarder kroner. Eksportvolumet har økt med 3 prosent, og verdien har økt med 5 prosent eller 3,4 milliarder kroner fra samme periode i fjor.

- Med en sjømateksport på 9,1 milliarder kroner var oktober den nest beste enkeltmåneden for norsk sjømateksport noensinne. Lakseeksporten økte i oktober med to prosent, hvitfiskeksporten totalt økte med 10 prosent, mens makrell- og sildeeksporten ble redusert med 19 prosent. Den totale sjømateksporten i oktober overgikk dermed ikke den historiske rekordmåneden oktober i fjor, sier Asbjørn Warvik Rørtveit direktør for markedsinnsikt i Norges sjømatråd, ifølge en pressemelding.

Lakseeksporten økte med 10 prosent i svolum -  og to prosent i verdi. Ørreteksporten gikk imidlertid ned med hele 18 prosent.

Fersk torsken er imidlertid en vinner. Norge eksporterte 2 200 tonn fersk torsk, inklusiv filet, for 91 millioner kroner i oktober. Det er en volumøkning på 401 tonn eller 23 prosent og en verdiøkning på 29 prosent eller 21 millioner kroner fra oktober i fjor.

Fryst torsk gikk ned i verdi, mens volumet er på samme nivå som ifjor.

Kommentarer til denne saken