Ser Ofotregionen som det naturlige knutepunktet i nord

Daglig leder terje Aunevik i Pole Position Logistics AS mener at Narvik på sikt bør utvikles til å bli fastlandsknutepunktet for Svalbard – og dermed også for hele Arktis

Daglig leder terje Aunevik i Pole Position Logistics AS mener at Narvik på sikt bør utvikles til å bli fastlandsknutepunktet for Svalbard – og dermed også for hele Arktis Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

(Fremover) Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Pole Position Logistics AS, med hovedbase i Longyearbyen og med kontor i Narvik, har utviklet et eget konsept for logistikk i Arktis.

Evenes: En uslepen diamant

Daglig leder og gründer leder Terje Aunevik sier til nettstedet High North News at han ser på Ofoten som «umodent» og beskriver flyplassen på Evenes som en «uslepen diamant».

– Flyplassen ligger svært strategisk til med alle muligheter. I tillegg er det lite utbygd i området rundt, så her er det mulig å gjøre mye. Ofotenområdet er umodent, men det er veldig mye som peker i samme retning her, de har E6, flyplass, havn og tog. Du finner alt i denne regionen, sier Aunevik til High North News.

- Kommer man inn fra sidelinjen ser man åpenbare synergier i dette området.

Ble nesten litt flau

Rasktvoksende Pole Position Logistics har lang erfaring Svalbard, håndterer 200 skipsanløp årlig og samarbeider med russerne på Nordpolen.

Fremover har tidligere omtalt Pole Position Logistics AS sin etablering i Narvik.

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

Under Narvik-konferansen for noen år siden, fikk han plutselig øynene opp for alle mulighetene som Narvikregionen byr på.

Saken fortsetter under bildet

SER MOT NARVIK: Terje Aunevik i Pole Position Lofistics. Foto: Pole Position

SER MOT NARVIK: Terje Aunevik i Pole Position Lofistics. Foto: Pole Position

– Jeg ble nesten litt flau over hvor lite jeg visste om de store varestrømmene som går via Narvik, uttalte Aunevik.

– Narvik bør bli fastlandsknutepunktet for Svalbard

Aunevik trekker Narviks allerede oppbygde internasjonale dimensjon innen logistikk som en av hovedårsakene til satsingen:

– Med Ofotbanens to frakttog per døgn, E6 tvers gjennom knutepunktet, og et visjonært havnemiljø så er et spennende grunnlag allerede på plass. Vi opplever også at det er fremtidsorienterte, aktive og flinke næringslivsfolk i Narvik.

Han mener at Narvik på sikt bør utvikles til å bli fastlandsknutepunktet for Svalbard – og dermed også for hele Arktis.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Til High North News sier Aunevik at Pole Position har utviklet et eget logistikksystem, basert på en Microsoft-plattform.

– Her har vi landet på FUNN IT i Narvik som partner.

Også Forsvaret ser på Ofoten som svært viktig

For litt over én uke siden besøkte sjefen for Forsvarets logistikkorganisasjon, Petter Jansen, Ofoten og Narvik Havn.

Det ble da skrevet under en intensjonsavtale med Narvik Havn som kan bli starten på et samarbeid som kan gi ringvirkninger lagt ut over kaidekket på havna i Narvik.

For i den nye sikkerhetspolitiske situasjonen Norge må ta hensyn til, er det ikke lenger snakk om måneder fra tanken er tenkt – til eget og alliert militært utstyr må være på plass i en krisesituasjon.

For Forsvret er derfor Ofoten strategisk viktig for Forsvaret for mottak av eget og alliert militært utstyr.

– Det finnes ikke et område i Norge som er så kompakt som Ofoten med tanke på logistikk og mottak av eget og alliert materiell, uttalte Jansen.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags