Gå til sidens hovedinnhold

Tre Tromsø-damer har Nord-Norges beste gründer-idé

Artikkelen er over 4 år gammel

Vant pris, penger, heder og ære.

Fem nordnorske gründere var invitert til å pitche sin innovative forretningside for 480 deltagere ved Agenda Nord-Norge 2017 i Mo i Rana. De fikk tre minutter hver til å overbevise tilhørerne om at de var best:

De fem var:

  • Thao Powebox presentert av Gunnar Olsen ved selskapet Thao AS
  • Bædi & Birdi presentert av Linda Skipnes Strand ved Baahdy & Birdi AS
  • Internia presentert av Odd Levi Pailsen ved Ntec Media AS
  • Snakk for deg sjøl prosentert av Rebekka Brox Liabø ved Snakk for dæ sjøl AS
  • Dragon Minders presentert av Mia Finnestrand ved By U'n Mi AS.

Salen ble invitert til å stemme - og vinneren ble Dragon Minders.

- Vi er kjempestolte, sier Mia Finnestrand til Nord24.no etter prisutdelingen. Hun hadde ennå ikke full oversikt hva de hadde vunnet, men penger og videre innovasjonshjelp lå i premiepotten.

Nord24.no hadde tidligere i høst en sak på de tre tromsøvenninnene unike bedrift tidligere i høst.

LES OGSÅ:  De tre Tromsø-venninnene starter internasjonal satsing: - Vi håper at vi kan leve av dette

Etter at barnet til den ene slet med lærevansker ved skolestart, tok de tre Tromsø-venninnene saken i egne hender. Nå starter de bedrift med en internasjonal ide.

Det har tatt dem tre dugnadsbaserte utviklingsår. Men gjennom sitt selskap By U’n Mi AS har de tre Tromsø-gründerne Mia Anneli Finnestrand, Unni Pedersen og Carita Rørtveit nå fått ferdig utviklet sitt første spill; Dragon Minders. Et lær å lese-spill som er utviklet i samarbeid med spillutviklere, foreldre, barn, lærere og ekspertise innen pedagogikk og psykologi.

- Ferskt og lite selskap

Gründerne i dette Tromsø-firmaet er nordnorske kvinner med erfaring fra klasserommet både som lærer, og som foreldre til barn med behov for individuell tilpasset opplæring. Dette har resultert i et spill som hjelper barn å knekke lesekoden, og som er et supplement til skolen. Nå jakter de på både kompetanse og kapital til selskapet sitt.

- Vi er et ferskt og lite selskap som jobber på dugnad. Vi lanserer vår bedrift med dette spillet nå, så håper vi at vi med tid og stunder kan leve av dette, sier Pedersen og Rørtveit.

Temaet ved årets Agenda Nord-Norge i Mo i Rana er Globalisering, urbanisering og digitalisering. Over 400 deltakere er samlet ved Meyergården. Deltakerne er nordnorske bedrifter, fagbevegelsen, akademikere og politikere.

Kommentarer til denne saken