Gå til sidens hovedinnhold

NAV-sjef: - Arbeidsledige bør vurdere å flytte til Troms

Artikkelen er over 6 år gammel

Troms har nå landets tredje laveste ledighet. Samtidig øker antall ledige stillinger sterkt. Kun Sogn og Fjordane og Oppland hadde lavere ledighet enn Troms i september.

På landsbasis har ledigheten økt fra 2,7 prosent i september i fjor til 2,9 prosent av i år. Ved utgangen av september var 79.600 personer registrert som helt ledige hos Nav. Det er 5.500 flere enn for ett år siden.

- Dekker flytting

Fylkesdirektør i NAV Stein Rudaa minner om at de kan dekke flytteutgifter, og anbefaler ledige å se på mulighetene ut over sin egen hjemkommune og sitt fylke.

– Alle som ønsker seg jobb bør se på mulighetene ut over hjemkommune og fylke. De som får et konkret jobbtilbud kan få dekket flytteutgiftene av NAV, sier Stein Rudaa i en pressemelding.

Han understreker at jobbmarkedet i nord er godt, og at det derfor bør være attraktivt for arbeidssøkere fra andre steder å søke seg hit.

– De fleste fylkene har nå høyere ledighet enn oss. I tillegg ble det i september lyst ut 890 stillinger i Troms, som er en økning på 20 prosent.

Bare to prosent i Tromsø

I september var ledigheten i Troms 2,1 prosent, som utgjør 1825 personer. Dette er samme nivå som for ett år siden, og fylket har den tredje laveste ledigheten i landet. I landet er ledigheten 2,9 prosent.

De fleste ledige i Troms er i kategorien reiseliv og transport (228 personer), fulgt av industriarbeid (208) og butikk- og salgsarbeid (202).

Torsken har høyest ledighet med 6,6 prosent, fulgt av Berg med 3,6 prosent. Lavest ledighet har Bardu og Målselv, begge med 1,3 prosent. Tromsø har 2 prosent, Lenvik 1,9 og Harstad 2,4.

Regjeringen setter inn tiltak for 2,5 milliarder kroner til de to yrkesgruppene som har høyest arbeidsledighet – bygg- og anlegg og industriarbeid.

– For de to yrkesgruppene bygg og anlegg og industriarbeid, vil denne pakken være gull verdt. Pakken skal holde aktiviteten oppe, bekjempe ledighet og sørge for å få dem rakst tilbake i arbeid, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson til NTB.

Kommentarer til denne saken