Gå til sidens hovedinnhold

I dag er det 870 jobbmuligheter i Troms - opplever rift om jobbene

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er hard konkurranse om ledige stilinger og kvalifisert arbeidskraft.

NAV forteller at Troms fortsatt har et svært godt arbeidsmarked, og arbeidsledigheten i fylket er ved utgangen av august på 1,7 prosent.

Ved utgangen av august måned er det totalt 1487 helt ledige i Troms, derav 646 kvinner og 841 menn.

Dette utgjør 1,7 prosent av arbeidsstyrken i fylket og er en nedgang på 16 prosent, eller 275 personer, sammenlignet med samme måned i fjor, opplyser de i en pressemelding.

For landet for øvrig er ledigheten på 2,4 prosent. Troms har landets tredje laveste ledighet, kun slått av Sogn og Fjordane 1,5 prosent og Oppland 1,6 prosent.

Nabofylket Finnmark har en ledighet på 2,9 prosent, og Nordland har en ledighet på 2,0 prosent.

God tilgang på ledige stillinger

Det er registrert 870 ledige stillinger i Troms ved utgangen av august, dette er en økning på 32 prosent fra samme måned i fjor. Flest ledige stillinger finner vi i helse, pleie og omsorgssektoren med 222 stillinger, 93 innen butikk- og salgsarbeid,  68 innen bygg og anlegg og 85 innen reiseliv og transport.

- Det er selvfølgelig gledelig at ledigheten har vært lav i Troms over lang tid. Vi ser at Tromsø alene står for 65 prosent av den totale nedgangen i fylket. Her er det nå 584 helt ledige som er 180 personer færre enn i august i 2017. NAV Tromsøs målrettede arbeid mot de under 30 år har gitt resultater. Mindre porteføljer gir tettere oppfølging og får unge raskere inn i arbeidslivet. Dette viser at NAV lykkes, sier Grete Kristoffersen, fylkesdirektør i NAV Troms og Finnmark i pressemeldinga.

Størst nedgang hos unge

Det er nedgang i ledigheten i alle aldersgrupper unntatt en liten økning for de over 60 år. Den største nedgangen finner vi hos de unge under 30 år. I aldersgruppen 19 år og yngre er det en nedgang på 16 prosent, i aldersgruppen 20-24 år er det en nedgang på 28 prosent og i aldersgruppen 25-29 år er det en nedgang på 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Flere næringer med redusert ledighet

Ledigheten innen helse, pleie og omsorg, bygg og anlegg, ingeniør- og IKT-fag og serviceyrker er redusert betydelig i forhold til august i fjor.

– Vi skal følge opp regjeringens inkluderingsdugnad sammen med arbeidsgiverne for å løse samfunnsoppdraget vi har felles for å få flere i jobb, særlig for personer med nedsatt funksjonsevne og hull i CVen. Det gode arbeidsmarkedet i fylket gir muligheter, men mangel på kvalifisert arbeidskraft er en utfordring for mange arbeidsgivere, sier Kristoffersen.

Lavest og høyest ledighet

Lavest ledighet har kommunene Storfjord (1,0 %), Målselv/Bardu (1,2 %) og Tromsø (1,3 %). Høyest ledighet finner vi i Torsken (5,1 %), Kvænangen/Gratangen (3,3 %) og Dyrøy (2,9 %).  

Kommentarer til denne saken