Gå til sidens hovedinnhold

Ny sprekk for NAV: Trenger 400 millioner

Artikkelen er over 6 år gammel
Slik avslutter Bodø Høyres 4. kandidat foran kommunevalget, Agnete Tjærandsen, et leserbrev i Avisa Nordland. Det hun skriver om er fjernvarmeanlegget Keiseren som er i ferd med å bli reist på Rønvikjordene.

Nav klarer ikke å gjennomføre kommunereformen med dagens IKT-systemer. Etaten trenger 400 millioner kroner ekstra før sammenslåingen, ifølge en intern rapport.

I rapporten listes en rekke punkter opp som gjør at kommunereformen vil bli svært krevende å gjennomføre for Nav, skriver Dagens Næringsliv.

Utdaterte datasystemer og manuelle løsninger trekkes fram som en viktig årsak til dette.

Konklusjonen i rapporten er at Nav ikke vil «være i stand til å imøtekomme en omfangsrik kommunereform med dagens tilnærming til kommunesammenslåinger».

Etaten anslår at det vil koste 400 millioner kroner i årene før sammenslåingen å endre datasystemene slik at kommunereformen kan gjennomføres, ifølge avisens opplysninger. Disse millionene kommer i tillegg til overskridelsene på 2 milliarder kroner som allerede er varslet i Navs IKT-modernisering.

– På oppdrag fra departementet er Arbeids- og velferdsdirektoratet i gang med å planlegge hvordan slike tilpasninger i IKT-systemene best kan gjennomføres. Budsjettspørsmål behandles i den ordinære statsbudsjettprosessen, sier statssekretær Torkil Åmland i Arbeids- og sosialdepartementet.

Det er satt tre datoer for kommunesammenslåinger i henholdsvis 2018, 2019 og 2020.

Kommentarer til denne saken