Pilene peker oppover: - Vår bransje er en indikator på helsetilstanden i landsdelen

Av
DEL

– Bare første halvår i fjor økte boligbyggingen i Nordland med 48 prosent, sammenliknet med 2015. Dette er virkelig positive tall for en av landsdelens største næringer. Det skriver Avisa Nordland.

Administrerende direktør i Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon SA (NESO), Ruben Jensen, er godt fornøyd med fjorårets resultater. Bare i Nordland ble det igangsatt cirka 103 000 kvadratmeter, noe som er en økning på 26 prosent sammenlignet med  2015. Samtidig har Sør-Norge bare en vekst på "fattige" 13 prosent.

Indikator på helsetilstanden

Når det kommer til boligbygging ble det ifølge NESO igangsatt 420 enheter Nordland, noe som er en økning på 48 prosent fra 2015, hvor Sør-Norge hadde en økning på 22 prosent.
– Vår bransje er en indikator på helsetilstanden i landsdelen, og dette viser at det er god fart i Nordland, sier Jensen i en pressemelding.

Må legge til rette

Jensen mener at landsdelen trenger impulser for å fortsette i riktig retning med vekst og utvikling, og  han ber at regjeringen legger til rette for dette.
– Det trengs gode rammebetingelser, infrastruktur, vindkraft, småkraftverk, sjømatnæringen, mineralnæringen, reiseliv og intensivert leting etter petroleum og gass utenfor landsdelen, sier Jensen.

Historisk lavmål i 2010 og 2011

Men går vi tilbake til  2010 og 2011 så  var situasjonen en helt annen. Da var bolibyggingen på et historisk lavmål i Nord-Norge.

Da utttalte administrerende  direktør Jensen i NESO:

- Jeg har ikke har opplevd så lav boligbygging som i de to siste årene i Nord-Norge siden NESO ble stiftet for 25 år siden, sia Jensen, og omtalte utviklingen som meget dramatisk. 

 

 

Artikkeltags