Nord-Norges største campingplass øker med over 8.000 overnattingsdøgn

INN TIL BRUDESUITEN: Nina Rødahl Friis viser vei for formannskapet, Geir Tønder. Veronika Aa. Fagervik og Ronny Sommerro, til den luftige brudesuiten på Havblikk, en campingplass som er så mye mer enn bare camping. Foto: Ingeborg Andreassen, Rana Blad

INN TIL BRUDESUITEN: Nina Rødahl Friis viser vei for formannskapet, Geir Tønder. Veronika Aa. Fagervik og Ronny Sommerro, til den luftige brudesuiten på Havblikk, en campingplass som er så mye mer enn bare camping. Foto: Ingeborg Andreassen, Rana Blad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det kunne et stolt ektepar og drivere av campingplassen Havblikk på Nesna i Nordland, Nina Rødahl Friis og Bjørn Arne Friis, fortelle formannskapet i Nesna kommune som nylig var på bedriftsbesøk.

Det skriver Rana Blad.

Vokst gradvis

Ekteparet Friis har drevet Havblikk i 16 år, og de to har sørget for at plassen og aktiviteter har vokst gradvis og blitt et trekkplaster for mange som vil oppleve Helgelandskysten. De har hele 90 «fastboende» som kommer til Havblikk, år etter år.

– Vi ble litt overrasket selv etter at vi fikk høre at vi er størst i Nord-Norge. Rangeringen har med kapasitet å gjøre, og vi har en jevn økning på mange områder og gleder oss over et godt år med 36.885 overnattingsdøgn. Veldig artig å se en stigning her i forhold til i fjor hvor belegget har steget med 8.000 døgn, sier en entusiastisk Nina som gir andre nøkkeltall som forteller om vekst og utvikling.

– Første året lå omsetningen på 1,8 millioner kroner, i år har vi en omsetning på 6,4 millioner, og i disse tallene ligger også overnatting av yrkestrafikk, folk som er på Nesna og arbeider. Den delen har en stor betydning for oss, men i år har vi ikke så mange i den kategorien, her hos oss.

Opplæring

I sesongen er 12-14 ansatt ved Havblikk, tre er heltidsansatt, og ekteparene ar tilsatt en person slik at de kan ta seg litt fri mellom slagene.

– Vi er en liten bedrift og for å få hjulene til å gå rundt, er vi nøye med at alle får grundig opplæring før de går til verket. Det er mye de skal kunne i møte med våre gjester. Og så er det godt å delta i et nettverk med andre bedrifter, sier Nina som i dag holder oppussing av fem hus, og senker dermed sengetallet noe for å gi hotellstandard.

De driver skyssbåt, utleie av båter, serverer i lavvo og har fart vi vannsklia når temperaturen tillater det.

Lagt bort hotellplaner

– Vi har ofte bedriftsbesøk og ser en økning i kajakk- og sykkelutleie. For oss er høyskolen av stor betydning og vi holder kontinuerlig oppussing, det er en evig runddans, forteller vertinnen som opplyser at planen om hotell er lagt bort.

– Vi har tegningene til bygget, men det ble hinsides dyrt å finansiere. Når det gjelder det å få en flink kokk til Havblikk, så har vi ikke gitt opp, vi gir ikke opp den biten, sa Nina som kan se tilbake på et godt år.