Uten forvarsel ble skiltene fjernet

Ulovlige skilt: Etter at Mesta fredag aksjonerte på oppdrag fra Statens vegvesen, er skiltene de sanket inn lagret på vegvesenets anlegg på Søbbesva. (Foto: Tore John Andreassen)

Ulovlige skilt: Etter at Mesta fredag aksjonerte på oppdrag fra Statens vegvesen, er skiltene de sanket inn lagret på vegvesenets anlegg på Søbbesva. (Foto: Tore John Andreassen)

Artikkelen er over 5 år gammel

- Vi fjerner alle slike skilt vi ser langs veiene.

DEL

Uten noe forvarsel, ble 15–20 reklameskilt fjernet fra miljøgata i Fauske fredag. Statens vegvesen sto bak raidet.

Det skriver Avisa Nordland.

Aksjonen har fått både butikkeiere og Fauske Næringsforum til å reagere. Roald Birkeli i Statens vegvesen ber folk lese reguleringsplanen.

– Vi mener å huske at det finnes en såkalt møbleringssone der butikkeierne kan sette sine reklameskilt. Dette har vi skrevet til Statens vegvesen om.

Avklaring

Det sier Nils-Ole Steinbakk i Fauske Næringsforum. Han vedgår å være på litt tynn is i forhold til hva som er gjeldende regler, men ber Vegvesenet om en avklaring på hva en «møbleringssone» er.

Det har Roald Birkeli er klart svar på:

– Sonen det her snakkes om har ingenting med reklameskilt å gjøre. Det handler rett og slett om soner der det kan settes ut noen stoler eller en benk. Ikke reklameskilt, slår byggeleder Birkeli fast.

– For det første er slike reklameskilt trafikkfarlige. Tenk bare på bilister i 40 km/t som skal forsøke å lese alle gode tilbud det reklameres for. Videre er slike skilt i veien for gående, særlig bevegelseshemmede, svaksynte og blinde. For disse kan slike skilt være direkte farlige, sier Roald Birkeli i Statens vegvesen.

Han har lest reguleringsplanen for hovedgata gjennom Fauske. Der står det at skilt kan settes opp minst 30 meter fra veiens senterlinje.

Fjerner alle

– Det betyr i klartekst at slike skilt ikke kan stå på fortau eller i veikanten.

Skilt og plakater av den typen vi har hentet inn på Fauske, har grepet om seg. Derfor fjerner vi alle slike vi ser langs veiene vi har ansvaret for, opplyser Roald Birkeli. Han har ansvaret for alle riks- og fylkesveier, samt E6, fra Saltfjellet, via Sørfold til Kjerringøy.

Artikkeltags