Etter seks kriseår tjener Henry millioner

Daglig leder i Bussring, Henry Nyvoll. Foto: Rikke Lange

Daglig leder i Bussring, Henry Nyvoll. Foto: Rikke Lange

Artikkelen er over 5 år gammel

- Det har vært tøffe år.

DEL

Bussring i Nordreisa hadde en eventyrlig vekst tidlig på 2000-tallet grunnet en storkontrakt i forbindelse med gassutbyggingen på Melkøya i Hammerfest. Kontrakten gikk fra 2003 til 2009.

- Vi begynte omstillingen litt for sent for hva som skulle skje når Snøhvit var ferdig. Vi skulle gå fra en rimelig statisk kontrakt på 55 millioner kroner til et marked med stor spredning i kundemassen og markedssegmentene. Det har vært tøffe år, men vi og de ansatte har vært klar på at vi har jobbet mot et felles mål, og visste at resultatene ville komme.

De siste seks årene har gitt et tap på til sammen 23,5 millioner kroner (før skatt). Det har tært hardt på den solide egenkapitalen som ble opparbeidet i gullårene.

Vant store kontrakter

Ferske regnskaper tyder imidlertid på at den negative trenden er snudd.

2014 viser et solid overskudd på rundt tre millioner kroner. Og for inneværende år ser det enda bedre ut, sier gründer og eier Henry Nyvoll.

- Vi har økt omsetningen betydelig. Vi har vunnet en stor kontrakt med Forsvaret på 12 millioner kroner per år, og en del skoleruter i Målselv og Sørreisa. I tillegg har det vært en veldig stor økning i nordlysturismen samt turer til Levi om vinteren for bedriftsmarkedet. Vinterturismen har hatt et enormt oppsving de siste fem årene, og jeg tror denne både vil vedvare og forsterke seg. Dette er meget viktig for reiselivsnæringen i Nord Norge, da dette er rene eksportinntekter vi nå får på en årstid som, vi for få år siden kalte lavsesong. Det er viktig å merke seg at denne typen turister er langt mer kjøpekraftige enn "sommerturistene", noe jeg er sikker på at både hotell, restaurant og handelsnæringen for øvrig også merker.

Tjener ekstra på forlengelser

En del kontrakter er forlenget.

- De tjener vi godt på ettersom mye av materiellet som brukes i disse kontraktene allerede er avskrevet.

Blant annet har Bussring en landsdekkende kontrakt med Riksteateret. Denne startet vi på i 2009, og den er nå forlenget til 2018.

- Det passer veldig godt til resten av porteføljen på tursiden, og forlengelsen av denne kontrakten gir oss muligheten til å bruke materiell som er kjøpt og betalt for en stund siden.

Han sier at den tradisjonelle bussturismen med samme buss i ti dager og nytt hotell hver natt er over og ut.

- Nå pakker vi mest egne turer med fly til destinasjonen der man gjerne ligger i ro på samme hotell hele ferien og i stedet tar noen utflukter hver dag.

Busselskapet har en rekke nye planer, men Nyvoll er foreløpig hemmelighetsfull.

- Vi driver stadig med produktutvikling. Det er flere nye ting på gang.

Mill.kroner    20142013
Driftsinntekter44,827,2
Driftsresultat2,7-2,0
Res.før skatt3,0-3,9

Artikkeltags