Melissa Gotliebsen (30) fra Karlsøy skal nå sikre at sørkoreanere velger norsk fisk. Vi eksporterer allerede sjømat for 2,1 milliarder til landet.

Norsk sjømat har de siste årene hatt sterk vekst i Sør-Korea. Gotliebsen er nå ansatt som prosjektleder  for markedet, og flytter arbeidsted til Sør-Korea.

- Det er en utrolig spennende mulighet for meg å kunne jobbe i et slikt dynamisk marked med potensiale for vekst, og jeg er veldig glad for å være på plass i Korea. Nå ønsker jeg å ta med meg de erfaringene jeg har opparbeidet gjennom arbeid med andre marked og arter, og kunne styrke vår satsing her i det koreanske markedet, sier Gotliebsen i en pressemelding.

Hun kommer fra jobb i markedsavdelingen i Sjømatrådet, og har tidligere internasjonal erfaring fra Italia.

 

Gotliebsen er utdannet ved Universitetet i Tromsø inne økonomi, markedsføring og ledelse. Hun har allerede vært to uker i landet.

- I løpet av de to ukene jeg har vært her til nå har det gått i ett, fra Norway Day-arrangement sammen med den norske ambassaden i Seoul, til Asias nest største sjømatmesse i Busan (BISFE) den siste uken, sier Gotliebsen.

Det er første gang Sjømatrådet er til stede på BISFE, og de hadde selskap av flere norske aktører. De presenterte det nye opphavsmerket "Seafood from Norway"

 

Sjømateksporten til Sør-Korea har eksplodert de siste årene og verdien er nesten femdoblet siden 2012. I 2016 ble det eksportert 58 000 tonn i hovedsak makrell, laks og krabbe til en verdi av 2,1 milliarder kroner til landet.

Sør-Korea har verdens høyeste sjømatkonsum per innbygger. Det er stipulert en vekst på 10 prosent frem til 2025.