Geir Bakkevoll (38) har sagt opp jobben som kommunikasjonsdirektør i Norges Sjømatråd.

Jobben har han hatt siden i februar da forgjengeren Christian Chramer meldte overgang til NHO, men Bakkevoll har tidligere vikariert et år i rollen.

Stillingen er en av de viktigste i kommunikasjonsbransjen i Nord-Norge, og innebærer blant annet mye reising til fjerne himmelstrøk.

Etter tre år i Sjømatrådet velger Bakkevoll å si opp dette for å gjøre et totalt karriereskifte:

- Jeg skal bli norsklærer. På Vest-Lofoten videregående skole på Leknes, forteller han til Nord24.

Bakkevoll, som opprinnelig er fra Vesterålen, forteller at han nå gjør virkelighet av en livslang drøm.

- Jeg har jo en norskutdannelse som jeg i mange år har hatt lyst til å bruke på undervisning. Dette er en drøm jeg har hatt lenge. Nå åpner det seg en ledig stilling, og da tok jeg steget. Av og til må man velge om drømmen skal forbli en drøm eller om man skal la den bli virkelighet, forteller han.

- Slikt valg passer aldri

Bakkevoll legger ikke skjul på at det er vemodig å forlate bådet Sjømatrådet og Tromsø by.

- Det passer aldri å ta slikt valg. Å flytte fra Tromsø og mine gode kolleger i Sjømatrådet er veldig trist. Det er som å donere bort et halvt hjerte og en nyre. Likevel ønsker jeg et liv hvor jeg forlater noe med sorg og ser frem mot noe annet med spenning, sier han.

Bakkevoll bedyrer at det ikke er uenigheter eller mistrivsel på arbeidsplassen som gjør at han nå velger å forlate Sjømatrådet.

- Nei, overhodet ikke. Sjømatrådet er en fantastisk arbeidsplass med utrolig mange kolleger. Jeg vet at jeg gir avkall på en kjempespennende jobb og flytter fra en herlig by, sier han.

- Lever godt med lærerlønn

- Du vet du går til et liv med lavere lønn, prøveretting på kveldstid og stabler med særoppgaver hver vår?

 - Haha! Jeg skjønner at mange synes dette er et spesielt valg. Men jeg brenner for norskfaget, og har alltid gjort det. Faget er læren om  hvordan mennesker bruker litteratur for å uttrykke oss når vi mangler ord for hvordan vi egentlig har det. For eksempel grep vi i tiden etter 22. juli etter noe Nordahl Grieg skrev i 1936, og bruke Ole Paus sine dikt for å hjelpe oss å uttrykke noe som foregikk i vår egen sjel. Å jobbe med å overføre denne kulturelle kapitalen til neste generasjon er noe jeg synes er veldig spennende, svarer Bakkevoll, før han legger til:

- Og lærerlønn lever jeg godt med. Penger er ikke alt.

Inntil videre blir Bakkevoll stående i jobben hos Sjømatrådet, selv om skoleåret på Vest-Lofoten videregående skole starter over helga.

- Det er ikke helt spikret når jeg starter i jobben, men det blir utpå høsten, sier han.

- Elevene får det artig

Før Bakkevoll starter i Norges Sjømatråd jobbet han for Apeland Kommunikasjon.

Terje Martinussen, administrerende direktør i Sjømatrådet, synes det er synd at Bakkevoll gir seg.

- Han har gjort en super jobb og vi skulle gjerne sett at han ble med videre. Men han har valgt å følge en livslang drøm, og vi har stor respekt for valget hans, sier Martinussen til Nord24.

Samtidig påpeker Martinussen at Bakkevoll går fra en viktig jobb til en annen.

- Norskfaget er utrolig viktig, og et av fagene jeg har hatt mest nytte av i min karriere. Vi trenger dyktige norsklærere, og Geir vil utvilsomt bli en god lærer. Jeg tror elevene får det kjempeartig, sier Sjømatråd-sjefen.