23. desember fortalte North Energy i en børsmelding om en mulig ny industriell partner.

Til Altaposten sier finansdirektør Knut Sæberg at de fortsatt er i samtaler.

– Det jeg kan si er at vi nå er inne i en bred strategisk prosess foranlediget av at en industriell aktør har tatt kontakt med oss. Prosessen vi nå er inne i, ble varslet i børsmeldingen som ble sendt ut den 23. desember, sier Knut Sæberg til Altaposten.

North Energy har 25 lisenser de potensielt kan gjøre funn i. De har finansiert sine leteprogrammer ut 2015, men må gjøre funn i år.

– Nå gjenstår det bare å finne olje, sier Sæberg til Altaposten.

Det samme sa de i 2013:

– Vi bør gjøre funn allerede i år, i 2013, sa adm. dir. Eirik Karlstrøm til Nordlys da.

– Attraktive muligheter

I børsmeldingen 23. desember uttrykte styret at letevirksomhet var blitt mer utfordrende på grunn av lavere oljepris og utsikter til kutt i investeringer.

– Selv om denne utviklingen gir noen utfordringer, er det også åpenbart at det vil medføre attraktive muligheter til å investere i organiske vekstinitiativ og ytterligere leteblokker. De strategiske diskusjonene og mulighetene som er tilgjengelig for selskapet, reflekterer disse framtidsutsiktene, og styret mener det er betydelige verdier i North Energys portefølje av lisenser på norsk kontinentalsokkel, teknologiske plattform og organisasjon som ikke er reflektert i selskapets markedsverdi, het det i børsmeldingen.