Slik fungerer flybonusordningene

Boeing 787-8 Dreamliner

Boeing 787-8 Dreamliner Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Få tilgang til alt innhold på nordlys.no. Nordlys+ 8 uker for kun 99,-

Slik fungerer SAS Eurobonus

SAS Eurobonus er har 4,8 millioner medlemmer. Nesten 1,5 millioner av dem er bosatt i Norge. Omtrent like mange er svenske, mens nesten 900.000 er danske. De øvrige er internasjonale kunder.

 • Fordelsprogrammet til SAS har fire offisielle nivåer – Member, Silver, Gold og Diamond. Hvert nivå kvalifiserer for spesielle fordeler på flyreiser med selskapene som deltar i programmet.
   
 • Fordelene kan være inngang til selskapets lounger med gratis mat og drikke på flyplassene, fastrack, fritt setevalg, mer poeng per reise, garantert plass, gratis bagasje og lignende.
   
 • Medlemmer avanserer i programmet på grunnlag av poeng som opparbeides ved reiser med selskap som er tilsluttet Star Alliance-systemet eller er opparbeidet gjennom handel hos deres samarbeidspartnere. Fullprisbilletter gir mest poeng.
   
 • Du kan også samle eurobonuspoeng på alt fra handel i flere hundre nasjonale og internasjonale nettbutikker, hoteller, banker, aviser, strømleverandører, leiebilselskaper og kredittkortselskaper.
   
 • Poengene som opparbeides kan brukes til å kjøpe nye gratisreiser og til å handle varer og tjenester for hos hoteller, leiebiler, ved EuroBonusShop eller ved enkelte nettbutikker EuroBonus samarbeider med.
   
 • Utover høyeste nivå, Gold og Diamond, får de aller viktigste SAS-kunder «Pandion-status». Dette er en status som ikke har noen spesielle krav, men som man får beskjed om at man har kvalifisert seg til basert på flyvninger operert av SAS. Pandion-statusen gir ytterligere utvidet service på SAS' egne flyvninger

Slik fungerer Norwegian cashpoints:

Norwegian sitt fordelsprogram bygger på cashpoints og Norwegian Rewards. Norwegians program har nå fem millioner medlemmer.  

 • Rewards er fordeler som gir deg billigere og bedre flyreise hos Norwegian. I dette programmet belønnes kunder med større fordeler på flyvningene etter hvor mange ganger de har flydd med selskapet siste år. Du får en reward for hver sjette flyvning med Norwegian de siste 12 månedene, og kan totalt få åtte rewards.
   
 • For hver flyvning med Norwegian tjener du cashpoints som en prosentandel av reisens kostnad. De som flyr mest, kan opparbeide seg en større prosentandel cashpoints av reisens verdi, enn de som flyr mindre.
   
 • Ett cashpoint tilsvarer én norsk krone. Og for pengene som samler seg opp kan du kjøpe nye flyreiser, delbetale reisen eller oppgradere reisen.
   
 • I tillegg til å tjene cashpoint på flyvninger med Norwegian, kan du også hos Norwegian tjene poeng gjennom å bruke Norwegian Bank-kort, strømleverandør, telecom, leiebiler, hotellovernattinger, etc.

Artikkeltags