Forhandlingene i Oslo ble avsluttet torsdag, melder Dagens Næringsliv.

En 60 år gammel avtale gjør at SAS fortsatt er det eneste selskapet i Skandinavia som har lov til å fly over russisk luftrom i Sibir. Norske myndigheter ønsket at også Norwegian skal få denne retten. Det blir det ikke noe av foreløpig.

– Vi er skuffet over at norske myndigheter ikke har gjort mer for å sikre et norsk selskap samme rettigheter som et svensk til å fly raskeste veien til Kina, Sør-Korea og Japan, og at nye norske arbeidsplasser og verdiskaping i turistnæringen tilsynelatende ikke er høyere på dagsordenen, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagens Næringsliv.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra Norwegian.

Kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nilsen, fortalte tidligere i uken til Nord24 at et ja fra Russland kunne bety mange spennede ruter fra Tromsø.

- En tillatelse for oss til å fly denne korridoren vil gi Norge kjempemuligheter  i form av verdiskaping og nye arbeidsplasser– ikke minst for Nord-Norge. Det kan også gi en mulighet for å sette opp en direkterute mellom Tromsø og Tokyo, sier Norwegians kommunikasjonssjef til Nord24.no.

Han mener det er potensial i å opprette ruter som Tromsø-Tokyo.

- Vi ser absolutt et potensiale i ruter mellom Tromsø og destinasjoner i Asia, men jeg kan ikke her og nå love hvilke ruter som vil komme, først må vi få like muligheter som SAS. Det har vi ikke fordi Sibir-korridoren er stengt for oss i dag.